Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wint ook vierde oefenduel


FC Emmen heeft ook zijn vierde oefenduel van de voorbereiding met winst afgesloten. In stadion De Oude Meerdijk werd Heracles Almelo met 4-1 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Heracles, dat aantrad met drie oude bekenden: Robin Javling op doel, Ruben Roosken linksback en Nikolai Laursen rechtsbuiten. Na twaalf minuten kwam spits Sinan Bakis één op één met Michael Brouwer (gehuurd van Heracles), maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Vervolgens was het Peter van Ooijen die namens FC Emmen wat terugdeed. Hij speelde zijn tegenstander tureluurs en haalde vervolgens uit, maar zijn schot ging over. Na de drinkpauze was het wel raak voor de aanvallende middenvelder. Terwijl het publiek al zingend ging staan en zo voor nog meer sfeer zorgde, zag Van Ooijen kans om de bal vanaf randje zestien over Jalving in de verre hoek te leggen. Een wereldgoal: 1-0!

Vervolgens waren Jasin Assehnoun (schot vanaf links) en Jeredy Hilterman (kopbal net over) nog dichtbij de tweede treffer, maar zij mikten allebei over. Namens de bezoekers stuitte Bakis nog op het been van Jeroen Veldmate.

Tweede helft
Na rust bleven Arnaud Luzayadio, Jari Vlak en Lucas Bernadou achter in de kleedkamer, zij werden vervangen door Mitch Apau, Azzeddine Toufiqui en Rui Mendes.

Meteen kreeg Hilterman weer een kopkans, ditmaal op aangeven van invaller Apau. Ook nu ging de kopbal helaas net over. Een kwartiertje later was de ploeg van Dick Lukkien weer dichtbij, toen Teun Bijleveld op aangeven van Mendes oog in oog met Jalving stond. De keeper hield ditmaal zijn doel schoon.

De tweede Emmer treffer viel een minuut later alsnog. Vanaf de linkerkant kreeg Mendes de bal rond de penaltystip aangespeeld en hij schoot laag raak.

Nadat er bij Heracles een grotendeels nieuwe ploeg in het veld werd gebracht, was het opnieuw raak voor Mendes. Een voorzet van Ben Scholte vanaf de linkerkant kwam bij de Duits-Portugese proefspeler, die niet aarzelde en met een volley prachtig afmaakte: 3-0.

Lang bleef die stand niet op het bord staan, want vlak na de aftrap deed Heracles wat terug. Invaller Ismail Azzaoui tikte van dichtbij de 3-1 binnen. Tien minuten later werd het zelfs nog 4-1, toen Van Ooijen op aangeven van Toufiqui zijn tweede van de middag maakte.

Vrijdag wacht voor FC Emmen de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan gaan de mannen op bezoek bij Cambuur.

FC Emmen – Heracles: 4-1
28. Van Ooijen 1-0
61. Mendes 2-0
70. Mendes 3-0
71. Azzauoi 3-1
82. Van Ooijen 4-1

Opstelling FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (46. Apau), Miguel, Veldmate (62. Burnet), Hardeveld; Vlak (46. Toufiqui), Bernadou (46. Mendes); Bijleveld (87. Caciano), Van Ooijen (87. Carty), Assehnoun (62. Scholte); Hilterman (75. El Azzouzi).

Opstelling Heracles Almelo: Jalving; Bakboord (62. Fadiga), Agca (46. Kiomourtzoglou), Knoester (46. Les), Roosken (62. Quagliata); Sierra (62. Schoofs), Ibrahimoglu (62. De La Torre), Szöke (62. Azzaoui); Laursen (62. Lunding), Bakis (62. Burgzorg), Amissi (62. Basaçikoglu).