Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wint oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht


Op een regenachtige vrijdagmiddag heeft FC Emmen de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht winnend afgesloten. Het werd uiteindelijk 4-0 op De Oude Meerdijk.

Het eerste gevaar kwam van de voet van Lucas Bernadou. Hij ontving de bal in de zestien, maar de goed keepende Liam Bossin wist zijn inzet te keren. Nog geen twee minuten later verdiende Mark Diemers een vrije trap op een mooie plek. Diemers ging zelf achter de bal staan en schoot de bal richting de kruising, maar weer was het Bossin die redding bracht voor FC Dordrecht.

Na twintig minuten schoot Rui Mendes héérlijk raak van grote afstand in de benedenhoek en zo ontketende hij de wedstrijd. Tien minuten voor de thee kreeg Devon Koswal een rode kaart namens Dordrecht, na een harde charge op Ole Romeny. Hierdoor moest hij noodgedwongen het veld verlaten. Net voor rust schoot Jasin Assehnoun prachtig raak in de lange hoek, om zo de ruststand op 2-0 te bepalen.

Score verdubbeld in de tweede helft
Direct na de pauze was daar het eerste gevaar van Dordrecht. De ingevallen Jaymillio Pinas kwam oog in oog met Eric Oelschlägel, maar hij liet de kans liggen. Gelijk na die kans was het aan de andere kant wel raak. Mohamed Bouchouari schoot na een goede actie met zijn linkerbeen hoog raak.

Na een grote kans voor Assehnoun kreeg Mendes de bal opnieuw voor zijn voeten. Hij raakte de bal niet helemaal lekker, maar hij schoot wél raak en zettezo de 4-0 eindstand op het scorebord.

Volgende week speelt FC Emmen nog een oefenwedstrijd ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft. Ditmaal tegen Feyenoord in Rotterdam, de ticketverkoop is al gesloten.

FC Emmen – FC Dordrecht: 4-0
21. Rui Mendes 1-0
40. Jasin Assehnoun 2-0
50. Mohamed Bouchouari 3-0
70. Rui Mendes 4-0

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel; Bouchouari, Araujo (81. Heylen), Veldmate, Burnet (72. Dirksen); Veendorp, Bernadou; Mendes, Diemers (72. Luzayadio), Romeny (39. Toufiqui (62. Scholte)); Assehnoun.

Basis FC Dordrecht: Bossin; Wielzen, El Azzouzi, Van Huizen, Miceli, Van der Avert; Schuurman, Reemst, Rook; Suray, Longo.