FC Emmen wint oefenduel in Almere

FC Emmen heeft het oefenduel tegen Almere City FC met 3-2 gewonnen. Na een helft spelen stond het reeds 1-3. Bij FC Emmen scoorde Rick ten Voorde twee maal: beide malen vanaf elf meter.

Na de ruime nederlaag tegen FC Groningen had FC Emmen een opsteker nodig en die werd gevonden in het oefenduel tegen Almere City FC. De beide play off deelnemers van het afgelopen seizoen vochten een pittig potje uit, getuige vijf gele kaarten, waarin FC Emmen over de hele wedstrijd genomen de bovenliggende partij was. Bij FC Emmen werden Boy Deul, Gaby Jallo en Bart de Groot niet ingezet. Nieuwe aanwinst Dennis Telgenkamp ontbrak nog omdat hij vandaag de medische keuring moest ondergaan.

Rick ten Voorde met Lars Nieuwpoort in de achtervolging.

Frank Olijve duelleert met Paul Quasten.

Jurjan Mannes aan de bal, achter hem Rick ten Voorde en Daan Ibrahim (12).

FC Emmen ging van start met een opstelling waarin plaatsen waren ingeruimd voor testspeler Jens Jurn Streutker en Arjen Hagenouw. Laatstgenoemde liet al snel zien een ernst te nemen kandidaat voor de spitspositie te zijn want al in de elfde minuut haalde hij vanaf een meter of achttien doeltreffend uit. Het was zijn negende in de voorbereiding. De thuisploeg, in het afgelopen weekeinde nog gelijk op met SC Cambuur (0-0), trok zeven minuten later de stand recht toen Ricardo Kip bij de tweede paal een voorzet vanaf de linkerkant inkopte: 1-1.

In het restant van de eerste helft was er een hoofdrol voor Rick ten Voorde en Almere City verdediger Abdel Metalsi weggelegd. Metalsi maakte  eerst hands wat een strafschop tot gevolg had en kort voor de pauze hield hij een Emmenaar in de zestien vast waar wederom een strafschop op stond. Rick ten Voorde belastte zich met de taak de penalty’s te verzilveren en deed dat uiterst koelbloedig. De thuisploeg kreeg weinig doelrijpe mogelijkheden terwijl FC Emmen met schoten van Erixon Danso en Jurjan Mannes nog best gevaarlijk was.

Johan Kulhan (rechts) wacht af wat Paul Quasten gaat doen.

Doelman Marko Meerits staat hier de 2-3 toe van Khaled Tadmine (geheel links). (Foto’s: Bennie Wolbers).

Na de thee begon FC Emmen met Marnix Kolder in de spits terwijl in de achterste lijn Tim Siekman en Karel IJzerman hun opwachting maakten. Derre Kwee werd verder van linker- nu rechtervleugelverdediger terwijl Johan Kulhan naar het middenveld doorschoof in plaats van Sander Rozema. Bij FC Emmen werden af en toe flitsende combinaties op het kunstgras neergelegd maar Almere doelman Pistoor werd niet meer geklopt. In de slotfase toen al de jonkies werden ingezet liep FC Emmen te ver achteruit waardoor er een overwicht van de thuisclub ontstond. Zo moesten doelman Marko Meerits en Derre Kwee gezamenlijk redden op een inzet van Jason Oost. Kort daarna werd het 2-3 via een treffer van Khaled Tadmine en in de voorlaatste minuut moest FC Emmen doelman Meerits bedanken voor twee prima reddingen waardoor het 2-3 bleef.

Almere City FC-FC Emmen 2-3. 11. Hagenauw 0-1, 18. Kip 1-1, 23. Ten Voorde (strafschop) 1-2, 43. Ten Voorde (strafschop) 1-3, 76. Tadmine 2-3. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaarten: Ahannach, Metalsi, Oost (Almere City FC), Kolder, Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 400.

FC Emmen, eerste helft: Meerits; Kulhan, Streutker, Seip, Kwee, Mannes, Rozema, Olijve, Danso, Hagenauw, Ten Voorde.
Tweede helft; Meerits; Kwee, Streutker (65. Bouws), Siekman, IJzerman, Kulhan (76. Baric), Olijve (65. Nijkamp), Mannes (76. Reinders), Danso, Kolder, Ten Voorde (76. Mulder).