Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil traditie in Sittard voort zetten


  


Rutger Worm moet nog aan de conditie schaven.

  

Jorrit Kunst (links) in overleg met de staf na een iets aangepaste training maar lijkt klaar voor Sittard.

  

Geen nieuwe spelers, maar hulpstukken voor de keepertraining.

FC Emmen is twaalf keer in Sittard op bezoek geweest en daarvan won het liefst acht maal. Drie maal eindigde de partij gelijk en slechts een keer won Fortuna dus en wel met 4-1. Het mag duidelijk zijn dat FC Emmen de vorig jaar abrupt afgebroken serie in Zuid Limburg wil weer oppakken. Die 4-1 nederlaag viel op de derde speeldag van het seizoen 2011/12 en de wedstrijd valt nu dus weer op de derde speeldag van het seizoen. De Limburgers doen het in Emmen overigens aanzienlijk beter want daar werd vier keer gewonnen. Na twee wedstrijden neemt FC Emmen de veertiende plaats in met Fortuna op de vijftiende positie. De klassering is echter louter op alfabet omdat zowel het aantal punten (1) en het doelsaldo (1-3) gelijk is.

Hoe FC Emmen er voor staat valt nog moeilijk te zeggen. Tegen FC Dordrecht en Excelsior waren er goede fases maar ook speldelen waarin het uiterst stroef liep. Dat laatste is niet zo verwonderlijk omdat trainer Joop Gall moet proberen uit 27 spelers de best mogelijke samenstelling te distilleren. De laatste aanwinst is Rutger Worm, maar hij traint pas vanaf afgelopen dinsdag mee. Vier spelers kwamen bovendien pas na 1 augustus. Aan de andere kant moet het vechten om een basisplaats goed voor de motivatie zijn. Voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft trainer Joop Gall twee veranderingen op het oog. Eldridge Rojer keert terug in de basis en achterin debuteert Mauricio Mazzetti in het centrum van de verdediging. Bart de Groot en Norair Mamedov moeten daarvoor wijken. 

Wat voor FC Emmen geldt, het zoeken naar de ideale basis, gaat ongetwijfeld ook op voor Fortuna Sittard dat in Wil Boessen een nieuwe trainer heeft, maar wat spelersmateriaal betreft toch veel lijkt te hebben ingeleverd. Zo verdwenen keeper Danny Wintjes naast Danny Hoesen, Harrie Gommans, Rick Geenen, Danny Schreurs en Rowin van Zaanen. En ook Randel Shakison die in de eerste tien duels in de basis stond maar na 21 oktober 2011 geen minuut meer speelde. Intussen is hij bij FC Emmen beland. Fortuna haalde vorig seizoen met voornoemde spelers in een sterke tweede helft bijna de play offs. Het Fortuna van dit seizoen is een internationaal gezelschap, zo stonden er afgelopen vrijdag uit tegen Cambuur slechts vier spelers met de Nederlandse nationaliteit in de basis. Verder waren er drie Belgen, twee Fransen, een Marokkaan en een Turk present.