Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil stijgende lijn doortrekken


Maar het optreden in Rotterdam en dat van een week eerder tegen Go Ahead Eagles heeft de ploeg ongetwijfeld genoeg vertrouwen gegeven om de komende thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht met enig optimisme tegemoet te zien.
FC Emmen krijgt dus vrijdag het Maastrichtse MVV op bezoek. Een tegenstander die een wisselend seizoen doormaakt. De zesde plaats was de hoogste klassering, maar het stond ook een week als dertiende genoteerd. Momenteel staat MVV op de eerste plaats van het rechterrijtje nadat de vorige week een serie van drie nederlagen via een 3-1 zege op FC Oss werd afgebroken. Daarvoor was een 5-1 nederlaag bij Cambuur geleden.
De prestatielijst van de Limburgers maakt de indruk dat het een te pakken tegenstander is. Immers in uitwedstrijden komen de zuiderlingen maar moeizaam tot winst. Uit zes uitwedstrijden werden slechts vier punten gepakt. Aan de andere kant waren daar tegenstanders bij als FC Zwolle, Cambuur, Go Ahead Eagles en Willem II. Niet de minsten dus. FC Emmen in thuiswedstrijden is daarbij ook niet top met vijf punten uit zes duels maar de laatste thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles heeft geleerd dat met een maximale inzet toch veel te bereiken is.
MVV trainer René Trost heeft een internationaal gezelschap tot zijn beschikking met veel Belgen en een paar Duitsers wat gezien de geografische ligging niet zo verwonderlijk is. Topscorers zijn Prince Rajcomar (6)en Malcolm Esajas (5). Tom Daemen en Michael La Rosa hebben ieder drie maal gescoord.
FC Emmen moet het nog zonder de geblesseerde verdediger Kevin Görtz doen. Voor hem is Enzo Huntink aan de selectie toegevoegd. FC Emmen en MVV onmoeten elkaar voor de 15e keer in Emmen. Het favoriete resultaat in deze reeks is een gelijkspel want liefst 8 van deze 15 eindigden in een gelijkspel.


 

Raymond de Vries aan de bal tegen MVV. Een foto uit de eerste thuiswedstrijd van Emmen tegen MVV op 25 april 1987 die in 0-0 eindigde.