Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil seizoen positief afsluiten


Een gedenkwaardig voetbaljaar niet wegens uitzonderlijke sportieve prestaties, daarvoor was de kwaliteit niet aanwezig, maar door het feit dat het bestaan weer eens aan een zijden draadje hing. Helemaal zeker gesteld is het nog niet, maar de vooruitzichten lijken goed. Morgen zal meer duidelijkheid over de toekomstplannen worden gegeven.


De selectie van FC Emmen is vastbesloten om de laatste wedstrijd van het seizoen kleur te geven in de vorm van een goede prestatie. De uitwedstrijd tegen Sparta speelt daarbij ook nog in het achterhoofd. FC Emmen pakte daar middels een 1-1 uitslag een punt met een fraaie goal van Randy Wolters die nog in het wegens mist gestaakte eerste deel van de wedstrijd werd gescoord. Sparta was in die fase nog in opmars en groeide na een zwakke competitiestart later uit tot grote concurrent van FC Zwolle en gaat nu via de play offs een gooi doen naar promotie.

Van de selectie die toen in Rotterdam zo goed speelde, zijn de meeste spelers nog steeds beschikbaar, afgezien van de geblesseerden Almeida, Sterk en Poldervaart en natuurlijk Ruud ter Heide. Eldridge Rojer speelde toen nog niet maar is intussen weer fit. Rojer speelde trouwens een hoofdrol in de laatste thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Sparta. In het vorige seizoen won FC Emmen met 2-1 van de Rotterdammers mede dankzij twee treffers van Rojer. Het hoeven er deze keer geen twee te zijn maar met eentje zal het Emmer publiek, dat twee maanden geleden voor het laatst een doelpunt van FC Emmen heeft gezien, dik tevreden zijn.