Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil opgaande lijn doortrekken


FC Emmen trainer Azing Griever heeft weinig redenen om zijn elftal op veel posities te veranderen wat gelet op de beperkte spelersgroep ook nauwelijks haalbaar zou zijn. Het elftal voldeed echter tegen SC Cambuur ondanks de kleine nederlaag. De blessure van verdediger Sander Fischer was wel een forse streep door de rekening, hij is zes tot acht weken afwezig. Zijn vervanger zal Sjors Paridaans zijn waardoor in de achterste linie de linkspoten in de meerderheid zijn.
Tegenstander MVV kwam afgelopen maandag tegen FC Zwolle in actie en nam door de 0-0 een punt mee naar Limburg. Waardoor nieuwe trainer René Trost zich er als een van de weinige hoofdtrainers in het betaalde voetbal op kan beroemen in zijn loopbaan nog ongeslagen te zijn. Wat na slechts twee wedstrijden ook weer geen wereldprestatie is, toch heeft de voormalige Roda JC speler met het jonge MVV tot nu toe beter gedaan dan algemeen werd verwacht. De selectie is smal en aanvulling is nauwelijks mogelijk. Trost wil er graag een spits bij hebben en hoopte Harrie Gommans aan te kunnen trekken maar die is nu voor een proefperiode naar Portugal vertrokken. Oud topscorer Günter Thiebaut die bij Lierse SK overbodig is geworden wil ook best terug naar Maastricht maar dat zou alleen kunnen indien er een andere speler uit de selectie vertrekt.
MVV heeft te maken met de financiële crisis die de club de afgelopen maanden teisterde en nog steeds niet is afgerond. Zo ligt er momenteel weer een bom onder het voortbestaan omdat het oude, afgetreden bestuur niet de jaarstukken over het afgelopen seizoen, voorzien van een accountantsverklaring, heeft overlegd. Gebeurt dat niet voor 1 september, dreigt de initiatiefgroep die nu de club runt zich terug te trekken wat een faillissement tot gevolg kan hebben.
FC Emmen kan vrijdagavond vermoedelijk een MVV verwachten dat de poort naar het doel van keeper Boffin niet wijd open zet. Een beeld dat in de loop der jaren tegen MVV meestal het geval was. FC Emmen verliest thuis niet zo vaak van de Limburgers maar wint ook weinig. De meest voorkomende uitslag in de reeks tussen FC Emmen en MVV in Emmen is namelijk een gelijkspel. Van de veertien voorgaande duels eindigden maar liefst acht in een gelijkspel en zowel FC Emmen als MVV won elk drie keer. Gescoord werd er in de onderlinge ontmoetingen ook weinig. In die veertien duels scoorde FC Emmen slechts twaalf maal en MVV dertien.
Scheidsrechter is Rutger Bekebrede.