Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil in Volendam vorm bewijzen


FC Emmen zet de reeks van ontmoetingen tegen de huidige top drie in de Jupiler League voort met de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Na de geslaagde voorstelling tegen Go Ahead dus een nieuwe zware test voor de ploeg van trainer Marcel Keizer want de Volendammers hebben al vanaf het begin de ranglijst aangevoerd. Tot voor kort zelfs ongeslagen maar aan die situatie is afgelopen weekeinde een einde gekomen met de onverwachte nederlaag tegen MVV Maastricht. Ook de uitschakeling voor de beker tegen FC Lienden was een tegenvaller.


FC Emmen heeft tot nu toe zeventien keer een competitieduel in Volendam gespeeld. De balans is bepaald negatief want de Volendammers wonnen daarvan maar liefst elf keer, drie keer werd gelijkgespeeld en drie maal won FC Emmen. Bij de nederlagen zat een zwarte reeks van vier achtereenvolgende jaren, van 2006 tot en met 2009, waarin FC Emmen vier keer met forse cijfers werd zoek gespeeld met doelcijfers over die vier wedstrijden van 22 tegen en 4 voor. De laatste zege van FC Emmen was echter vrij recent want op 22 november 2013 won het met liefst 5-1. Merkwaardig genoeg werd drie jaar eerder ook op 22 november gewonnen, toen met 3-1. De derde zege van FC Emmen in Volendam viel op 23 augustus 2002 toen het 0-1 werd. Het toeval wil dat het aanstaande vrijdag weer de 23e van de maand is, hopelijk een goed voorteken.

FC Volendam begon de competitie onder nieuwe trainer Robert Molenaar overrompelend. De terugkeer van routiniers als Kees Kwakman en Jack Tuyp gaf de ploeg blijkbaar vleugels. Kwakman scoorde vier keer in de eerste vier wedstrijden maar staat inmiddels al zes duels droog. Jack Tuyp heeft de laatste vier wedstrijden gemist wegens een blessure . Maar in Volendam is altijd wel weer een schutter van formaat te vinden want Bert Steltenpool heeft die rol op zich genomen met zeven goals tot dus ver. Ex-Emmenaar Soufiane Laghmouchi staat de laatste vijf duels in de basis en tegen MVV debuteerde de voormalige FC Groninger Hilal Ben Moussa.

Scheidsrechter in Volendam is Siemen Mulder uit Uithuizen. De Groninger, die dit seizoen o.a. FC Emmen-RKC Waalwijk floot, is merkwaardigerwijs ook de leidsman bij de bekerwedstrijd VVSB-FC Emmen komende dinsdag.