Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil in Sittard punten pakken


In voetballend opzicht is er nog steeds niet zo gek veel mis met FC Emmen maar de prestaties bewegen zich de laatste weken wel in dalende lijn. Van de laatste vier duels, inclusief de beker, gingen er immers drie verloren. Komende vrijdag bindt FC Emmen in Sittard de strijd aan met Fortuna en de hoop is dat hier die dalende lijn wordt omgebogen.

Op zich hoeft FC Emmen zich nergens voor te schamen. De twee competitienederlagen waren immers tegen koploper FC Dordrecht en nummer twee Sparta Rotterdam. Teruggeblikt op de laatste vier wedstrijden waren het allemaal bijzondere wedstrijden. In Dordrecht speelde FC Emmen 84 minuten met een man meer maar wist daar geen raad mee. Een week later werd zoals verwacht, maar wel moeizaam, van Almere City gewonnen waarna het bekerduel tegen IJsselmeervogels volgde. Een half uur lang met een man minder was echter te veel voor de jonge formatie van trainer Joop Gall. Tegen Sparta was een gelijkspel verdiend geweest. Zelfs een overwinning zat er in maar die gemiste strafschop dreunde nog lang na. Een troost misschien voor de onfortuinlijke strafschoppennemer is dat de penalty niet terecht was en het bewijs nog niet is geleverd dat de aangewezen strafschoppennemer wel raak zou hebben geschoten.

Bij Fortuna Sittard lopen de zaken precies andersom dan bij FC Emmen. De ploeg is sinds vier duels achtereen ongeslagen: het speelde in de laatste vier duels twee maal gelijk en won twee maal. Er werd van Jong Ajax en Achilles ’29 gewonnen en gelijkgespeeld tegen Telstar en Almere City. In dat laatste duel debuteerde met Bob Vankan een zestienjarige jongeling in de basis. Hij is in Sittard geboren en is daarmee een van de weinige Nederlanderse basisspelers in de selectie van trainer Willy Boessen. In de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 bijvoorbeeld stonden maar liefst acht spelers met een niet Nederlands paspoort in de basis: drie Belgen, twee Turken, een Fransman, een Zweed en een Marokkaan. Op de bank zaten verder twee Belgen en in de selectie zitten nog meer nationaliteiten zoals een Serviër en een Congolees. De Nederlanders waren Roel Janssen, Jordie Briels en Gevaro Nepomuceno die op Curaçao is geboren.