Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil in Oss draad weer op pakken


FC Emmen wisselt de laatste weken voortdurend winst met verlies af. In dat opzicht kan de ploeg constant worden genoemd maar dat is uiteraard niet waar de achterban op zit te wachten. Zet die trend zich aanstaande vrijdag in Oss voort zit FC Emmen goed want dan staat er winst op het menu. De week daarop moet de reeks dan doorbroken worden met een positief resultaat in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.


Trainer Joop Gall heeft nog hoofdpijn van de wedstrijd tegen De Graafschap. ,,Na die 0-1 in de zevende minuut was het over en sluiten. De lef was verdwenen, het middenveld functioneerde niet, Bergkamp kon niet worden bereikt, de backs bleven in de zone staan en diverse spelers speelden beneden hun niveau. Dat zal dus tegen FC Oss niet weer moeten gebeuren. De basis blijft staan behalve dat Elson Almeida weer in de basis staat in plaats van Kevin Görtz. Laatstgenoemde is een wat meer verdedigend ingestelde speler terwijl Almeida wat meer op avontuur gaat. Dat wil ik tegen FC Oss juist hebben.” Bart de Groot viel tegen De Graafschap uit omdat hij een paar vingers in een oog had gehad en het niet meer zo helder zag. Dat probleem is nu opgelost.  

FC Oss staat vanaf half september op de 20e of 19e plek maar is zeker geen ploeg waar zo even over heen kan worden gelopen. Afgelopen weekeinde verloor het uit van kampioenskandidaat Willem ll met slechts 2-1 en in de slotfase had het ook nog de mogelijkheid om gelijk te komen. Een week daarvoor haalde FC Oss geweldig uit door het hooggeklasseerde FC Eindhoven met 4-0 de oren te wassen. Begin februari was De Graafschap in Oss op bezoek en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Hoe De Graafschap in Emmen speelde is bekend. FC Emmen zal dus alle zeilen moeten bijzetten.

FC Oss heeft in de winterpauze een trio nieuwe spelers aangetrokken. Van Willem ll kwamen de Belgische linksback Maxim Deckers en de eveneens Belgische middenvelder Ryan Sanusi. Van NEC Nijmegen werd verder de linkspoot Jordy Tutuarima gehuurd. In februari werd de selectie wel met een speler uitgedund. De Slowaak Zdenko Kapralik kreeg toestemming voor een transfer naar Thailand waar hij voor de beroemde club Army United Bangkok is gaan spelen. Opvallendste speler in de selectie van trainer Gerd Aandewiel is momenteel wellicht middenvelder Floor Burgers die ondanks zijn jonge leeftijd (20) namens de PvdA op de kieslijst in de gemeente Wijchen staat. De student aan de universiteit van Nijmegen stond tegen Willem ll voor het eerst in de basis.

Aan de wedstrijd in Emmen heeft de formatie van trainer Joop Gall de beste herinneringen want zijn ploeg won toen met 5-0. Het was tevens de start van een serie van zeven ongeslagen wedstrijden inclusief een bekerduel. FC Emmen heeft in statistisch opzicht nog een overwicht in Oss. De Emmenaren traden 21 maal in Oss aan en wonnen daarvan tien maal. Zeven keer won de thuisploeg en vier maal kwam er een gelijkspel uit de bus. De 22e editie van de reeks tussen FC Oss en FC Emmen wordt geleid door de 28-jarige Belgische scheidsrechter Bram van Driessche. Hij fluit meestal in de Belgische tweede klasse en heeft al een duel in de Jupiler League gefloten. Dat was op 14 december j.l. met Helmond Sport-Achilles ’29 (3-3).

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, De Groot, Siekman, Metaj, De Wit, Rozema, Bannink, Schokker, Bergkamp, Resida.