FC Emmen walst na rust over Rot-Weiss Essen heen

In het nieuwe uittenue heeft FC Emmen in het Hasetal Stadion in Herzlake met 0-3 gewonnen van Rot-Weiss Essen. Alle doelpunten vielen na rust.

Na tien minuten werden de Duitsers voor het eerst gevaarlijk. Op randje zestien werd een bal doorgekopt richting Simon Engelmann, maar doelman Michael Brouwer zorgde ervoor dat de spits niet tot schieten kwam. Rot-Weiss Essen kreeg vervolgens nog wel mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit, tot een kwartier voor rust. Weer was het Engelmann die oog in oog met Brouwer kwam, ditmaal schoot de spits naast.

Na rust liet de ploeg van Dick Lukkien zich van een heel andere kant zien en dat leverde al na zes minuten de openingstreffer op. Na een mooie combinatie tussen Peter van Ooijen en Jeredy Hilterman, werd een overtreding begaan op eerstgenoemde. Van Ooijen benutte vervolgens zelf de vrije trap door in de verre hoek prachtig binnen te schieten: 0-1.

Vervolgens kreeg Hilterman binnen tien minuten tweemaal de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar eerst raakte hij het zijnet en later kwam hij een teenlengte tekort om een kopbal van Teun Bijleveld tot doelpunt te promoveren.

In de slotfase viel de tweede Drentse treffer alsnog. In eerste instantie kon de doelman van Essen nog redding brengen op een inzet van Rui Mendes, maar de rebound was voor Lorenzo Burnet en de linksback rondde prima af: 0-2. Vervolgens werd het bij een omschakeling ook nog 0-3, toen Leonel Miguel een mooie steekpass gaf op Elijah Mansaray. Die schoof de bal vervolgens laag in de hoek om voor de derde treffer aan te tekenen.

Zondag wacht voor de Emmenaren eindelijk een oefenwedstrijd voor eigen publiek, dan komt Heracles Almelo naar De Oude Meerdijk. Seizoenkaarthouders en sponsoren kunnen gratis een ticket bestellen, vrijdag om 12.00 uur start de vrije verkoop.

Rot-Weiss Essen – FC Emmen: 0-3
51. Van Ooijen 0-1
80. Burnet 0-2
85. Mansaray 0-3

Opstelling FC Emmen: Brouwer; Essers (61. El Azzouzi), Miguel, Hardeveld (76. Dijk), Carty (61. Burnet); Bijl, Bijleveld (76. Hoffrogge); Scholte, Van Ooijen (76. Mansaray), Caciano (46. Mendes); Hilterman (76. La Torre).

Basisopstelling Rot-Weiss Essen: Davari, Herzenbruch, Langesberg, Grote, Dürholtz, Harenbrock, Holzweiler, Engelmann, Heber, Plechaty, Young.