Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht pittige klus op Woudestein


Excelsior Rotterdam verloor tot dus ver zes duels waarvan dus vijf buitenshuis. Eentje daarvan was op 23 oktober in Emmen toen er na een helft spelen niets aan de hand leek voor de Rotterdammers. Ze stonden met 2-0 voor maar werden na rust door FC Emmen overdonderd wat tot een 4-2 zege voor de equipe van trainer Harry Sinkgraven leidde. Daarna werd die fout aardig hersteld want er volgden o.a overwinningen bij SC Cambuur en thuis tegen De Graafschap.
Op voorhand dus een onmogelijke opgave voor FC Emmen om vrijdagavond met één of zelfs drie punten de bus in te gaan. Dat weet Sinkgraven uiteraard ook. ,,Excelsior heeft een ploeg met vooral voorin veel snelheid met gevaarlijke vleugelspitsen.” De snelle jongens zullen moeten worden beteugeld door een achterhoede waarin wederom is gesleuteld. Sjors Paridaans is nog steeds onvoldoende van een hersenschudding hersteld en Tim Siekman is geschorst. Een gevolg daarvan is dat deze keer Hassan Bai Kamara als linkervleugelverdediger mag acteren. Ontbreken doen verder Erik van der Ven, Wesley Wakker en Steven de Blok. Excelsior moet het zonder de geschorste centrale verdediger Leen van Steensel doen.
Gevaarlijkste man bij Excelsior is Gyon Fernandez die zeven keer jheeft getroffen. De Pool Michal Janota, een van de vele huurlingen van Feyenoord, kwam tot nu toe tot zes goals.
De scheidsrechter is de Belg Gunter Boelen die zijn debuut op de Nederlandse velden maakt. De 33-jarige leraar in de Duitse en Franse talen is afkomstig uit Tongeren en floot dit seizoen drie duels in de hoogste Belgische klasse. Ook zijn assistenten zijn uit België afkomstig.


  

Woensdagavond trad spits Milos Malenovic als accordeon virtuoos tijdens een gezellig uitje van het personeel van FC Emmen in en rondom Schoonoord. Hij vond een aandachtig gehoor.