Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht pittig duel op de Vijverberg


De uitslag van FC Emmen-Helmond Sport heeft zeker nog wel eventjes nagedreund in de hoofden van de Emmenaren maar er is geen tijd om lang te treuren. Vrijdag volgt de komende wedstrijd en wel uit naar De Graafschap en dat zal ook zeker geen ‘makkie’ worden. De Graafschap-FC Emmen is een botsing tussen de huidige nummers twaalf en acht waarbij het onderlinge verschil slechts drie punten bedraagt.


FC Emmen coach Dick Lukkien is er vast van overtuigd dat De Graafschap een kampioenskandidaat is. ,,Natuurlijk is daar ook een verloop geweest maar diverse kernspelers van het afgelopen seizoen zijn gebleven en er is  versterking gekomen. Wel is het zo dat de ploeg matig van start is gegaan maar ze zullen alles op alles zetten om de nederlaag tegen Telstar van de afgelopen week recht te zetten.Dat zelfde hebben wij natuurlijk ook want van Helmond Sport hadden we niet hoeven te verliezen. We hebben negen doelkansen gehad tegen Helmond maar drie. Maar goed het is een proces van vallen en opstaan en dat laatste hopen we in Doetinchem te doen. Dat doen we zonder Henk Bos waarvoor Ozughan Türk in de basis staat. Henk Bos is een paar dagen ziek geweest en we kunnen alleen spelers gebruiken die honderd procent fit zijn. Indien fit had hij overigens gewoon gespeeld. Als een speler een wat mindere wedstrijd speelt krijgt hij van mijn een herkansing. Ik ben niet zo van het wisselen.” Naast Oguzhan Türk maakt ook doelman Wieger Sietsma zijn debuut voor FC Emmen in de basis. Eerste doelman Dennis Telgenkamp is herstellende van een lichte blessure.

Statistisch gezien doet FC Emmen het in Doetinchem niet slecht. Van de laatste zes onderlinge duels wonnen de Emmenaren er drie naast drie verliespartijen. Een heel wat betere balans trouwens dan in de thuiswedstrijden tegen De Graafschap. In Emmen won FC Emmen namelijk slechts eentje van de in totaal zestien onderlinge partijen. Topscorer in het huidige De Graafschap is Piotr Parzyscek die al op zes treffers staat. Dean Koolhof nam tot nu toe twee doelpunten voor zijn rekening. Trainer is Jan Vreman die al aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer op de Vijverberg bezig is.

De Graafschap-FC Emmen is uiteraard een bijzondere wedstrijd voor Cas Peters. Hij bracht het vorige seizoen met de Doetinchemmers door in de kelder van de eredivisie maar koos na de degradatie voor FC Emmen, de club van waaruit hij in de zomer van 2015 naar de Achterhoek was verkast. Hij zal vrijdag in De Vijverberg  veel oude bekenden zien, maar ook veel nieuwe gezichten. De Graafschap zag spelers als Vincent Vermeij (Heracles), Robin Pröpper (Heracles), Ted van der Pavert (PEC Zwolle), Hidde Jurjus (Jong PSV) en uiteraard Cas Peters vertrekken. Tot de nieuwkomers behoren de in augustus nog aangetrokken Anthony van den Hurk (FC Eindhoven), Sven Nieuwpoort (Go Ahead Eagles), Filip Bednarek (FC Utrecht), Tim Keurntjes (Telstar) en Elvio van Overbeek (Go Ahead Eagles).

Cas Peters heeft in zijn vorige periode bij FC Emmen goede herinneringen aan het bezoek aan de Vijverberg. FC Emmen won daar op 17 januari 2015 met 2-1 en de 1-0 voor FC Emmen werd toen door Cas Peters gescoord. Het huidige De Graafschap lijkt na de degradatie momenteel ook kwetsbaar. Het staat met 7 uit 6 slechts op de twaalfde plek en pakte in de laatste drie wedstrijden slechts één puntje. Het begon de competitie imponerend met een 4-1 thuiszege op FC Eindhoven maar kon die lijn niet doortrekken. Van de zeven behaalde punten heeft De Graafschap er wel zes op de Vijverbreg gepakt en maar eentje in uitwedstrijden.

Het duel staat onder leiding van Joey Kooij die dit seizoen twee Jupiler League duels heeft gefloten waarin hij zeven maal geel uitdeelde. Vorig seizoen leidde hij drie duels waarbij FC Emmen was betrokken: Telstar-FC Emmen (2-1), FC Eindhoven-FC Emmen (1-1) en FC Emmen-Telstar (1-0).

Opstelling FC Emmen; Sietsma: Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Turk, Olijve, Kallon, Krohne, Peters.