Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht nog op eerste zege op RKC


Omdat RKC Waalwijk vele jaren in de eredivisie heeft vertoefd, is het aantal onderlinge competitieduels beperkt gebleven tot negen: zes in de eerste drie seizoenen dat Emmen betaald voetbal speelde en drie nadat RKC in 2007 degradeerde. In de negen onderlinge competitieduels slaagde FC Emmen er nog nooit in van de Waalwijkers te winnen: naast twee gelijke spelen werden er zeven nederlagen geleden. Eerder in het seizoen ging de uitwedstrijd met 1-0 verloren wat het debuut van trainer Paul Krabbe betekende. Hij neemt dus vrijdagavond ook afscheid met een wedstrijd tegen RKC Waalwijk.
RKC Waalwijk heeft weliswaar geen periodetitel in bezit maar plaatste zich moeiteloos dankzij de tweede plaats voor de play offs en stroomt daarin dankzij die hoge klassering pas in de tweede ronde in. De ploeg van trainer Ruud Brood heeft een zeer constant seizoen achter de rug want het heeft na de winterstop nooit lager dan de tweede positie gestaan. RKC heeft ook slechts twee nederlagen tot nu toe geleden, tegen de Limburgse ploegen MVV en Fortuna, en is in deze categorie de onbetwiste koploper. Kampioen VVV-Venlo ging vier keer zo vaak onderuit maar het verschil zit in het aantal van zeventien gelijke spelen die RKC boekte tegenover VVV maar vijf. De verdediging van RKC is met 29 goals tegen ook de beste in de Jupiler League.
RKC mist in Emmen wel een aantal basisspelers. Zo zijn Charlison Benschop, Benjamin De Ceulaer en Frank van Mosselveld geschorst terwijl Han Mulder is geblesseerd. FC Emmen kent geen schorsingen maar met Mark Bevaart (neus) een geblesseerde terwijl Kevin Görtz, Rahim Ouedraogo en Robin Demeijer twijfelgevallen zijn.