Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht met smart op een driepunter


Trainer René Hake weet dat het moment dat zijn ploeg drie punten pakt elke week dichter bij komt. Het is alleen niet te peilen wanneer het kwartje werkelijk valt. Spelen en trainen met een miniselectie vereist de nodige voorzichtigheid want elke blessure is er eentje te veel. ,,Het is vooral zorgen dat ze heel blijven”, schildert Hake de situatie. ,,Het trainen hebben we ook op een laag pitje gezet. Ook voor zaterdag hebben we diverse spelers met lichte klachten, wat gezien het feit dat we veel wedstrijden in kort tijdsbestek niet zo verwonderlijk is. De opstelling wordt dan ook bepaald door de fitheid van de spelers. Voor zaterdag is het bijvoorbeeld afwachten in hoeverre Ruud ter Heide, Elson Almeida, Bart de Groot en Matthieu Bemba fit genoeg zijn. Wat de wedstrijd betreft moeten we zorgen de onnodige fouten die de laatste tijd worden gemaakt uit te bannen. Als dat lukt zijn we een stuk verder.” 


Zowel FC Emmen als FC Volendam hebben een midweekse bekerwedstrijd achter de kiezen. FC Emmen verloor zoals bekend uit van FC Eindhoven, de Volendammers kwamen wel een ronde verder door de amateurs van UNA met 3-1 te kloppen. In de competitie staat FC Volendam momenteel op de vijftiende plaats, een positie die absoluut niet bij de status van de palingdorpers past. Toch begon de ploeg van trainer Gert Kruys niet zo slecht want het bleef de eerste vier duels ongeslagen. Doelman Robbin Ruiter, hij is voor zaterdag geschorst naar aanleiding van het geven van een kopstoot in de bekerwedstrijd tegen UNA, werd in de eerste drie duels zelfs niet gepasseerd. Maar omdat er drie gelijke spelen bij zaten stond FC Volendam na vier wedstrijden op de achtste plaats. Door twee achtereenvolgende verlies beurten, tegen Cambuur en FC Zwolle, is dat inmiddels plaats vijftien geworden.
FC Volendam put graag uit de eigen jeugdafdeling, maar er is ook wat van buiten af gekomen. De belangrijkste nieuwkomer is Achmed Ahahaoui die de afgelopen twee seizoenen zestig wedstrijden voor VVV Venlo speelde. Verder kwam Lorenzo Pique van ADO Den Haag en werd de Sloveen Rok Roj vastgelegd. Net voor het sluiten van de transferperiode raakte FC Volendam echter nog een talent kwijt want ADO Den Haag contracteerde de achttienjarige Kevin Tano. Om dit FC Volendam succesvol te bestrijden is een simpel concept erg handig. Belet namelijk dat Jack Tuyp aan de bal komt en dan is de angel uit de aanval getrokken. Tuyp heeft namelijk tot nu alle zes competitiegoals voor FC Volendam gescoord. Vorig seizoen had hij in Melvin Platje een geduchte concurrent, maar die heeft de overstap naar NEC Nijmegen gemaakt.