Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht belangrijke wedstrijd tegen Jong FC Utrecht


Na de 1-3 overwinning op Jong PSV treedt FC Emmen vrijdagavond in eigen huis aan tegen Jong FC Utrecht! Een belangrijke wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, vooral gezien het feit dat de Drenten zich bij eventuele winst stevig op de tweede plek kunnen nestelen. Die tweede plek geeft recht op rechtstreekse promotie naar de eredivisie. Directe concurrenten FC Volendam en Excelsior spelen op dezelfde avond tegen elkaar, waarbij sowieso een van beide ploegen dus puntenverlies zal gaan lijden. Bij een overwinning kan FC Emmen dus zeer goede zaken doen! Uiteraard gaan we er samen voor zorgen dat De Oude Meerdijk weer zal beven op zijn grondvesten. We geven je alvast wat informatie over de ontmoeting tussen beide ploegen.

Zo stond FC Emmen – Jong FC Utrecht bijvoorbeeld nog maar twee keer eerder op het programma in de competitie. Helaas hebben we daar geen lekkere herinneringen aan. In het seizoen 2016/2017 ging de wedstrijd namelijk met 0-3 verloren. Een jaar later eindigde deze ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Drie keer is natuurlijk scheepsrecht, dus de mannen zullen vrijdag vol voor de winst gaan!

Uit heeft FC Emmen meer succes. Van de drie eerdere ontmoetingen in de Domstad wonnen we er namelijk twee. De meest recente is uiteraard de overwinning op Sportpark Zoudenbalch van eerder dit seizoen. Miguel Araujo kopte ons toen vlak voor rust richting een heerlijke driepunter. De samenvatting van die wedstrijd vind je hieronder, mocht je nog eens willen nagenieten.

Toen beide ploegen elkaar destijds troffen, had Jong FC Utrecht een ongeslagen reeks van zeven duels staan. Op dit moment kent de ploeg echter een reeks van drie nederlagen op rij. Excelsior (0-1), TOP Oss (4-1) en Almere City (1-2) bleken te sterk. Daarvoor wonnen de Utrechters van Jong PSV (0-2) en Helmond Sport (3-2), een goedmakertje voor de reeks van vijf nederlagen daarvoor. Zo zijn de resultaten van Jong FC Utrecht, dat vijftiende staat met 28 punten uit 29 wedstrijden, erg wisselvallig.

FC Emmen – Jong FC Utrecht is sowieso een speciale wedstrijd voor onze eigen Jeff Hardeveld. Hij speelde tussen 2014 en 2017 namelijk voor FC Utrecht, waaronder ook een aantal wedstrijden in het beloftenelftal. Ook Jeredy Hilterman heeft een verleden bij zowel de Drenten als de Domstedelingen. Hij kwam aan het begin van dit seizoen rechtstreeks over van Jong FC Utrecht naar FC Emmen en speelt inmiddels in het geelzwart van NAC Breda.

Vrijdagavond hoopt FC Emmen uiteraard de overwinning op Jong PSV een passend vervolg te geven. Met veel concurrenten en nog slechts tien wedstrijden te gaan nadert het seizoen zijn absolute climax. Deze wedstrijd mag je dus zeker niet missen! Er zijn nog kaarten te verkrijgen, dus bemachtig jouw plekje via onderstaande link!