Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht af wie tegenstander in play offs wordt


Het seizoen 2016/17 zit er bijna op. Jong FC Utrecht komt vrijdagavond op bezoek voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Voor FC Emmen zit het er dan natuurlijk nog niet op want de play offs staan zeer snel voor de deur. De deelnemers aan het natoetje krijgen nauwelijks tijd om op adem te komen want aanstaande maandag gaat de eerste ronde al van start. Welke club FC Emmen als tegenstander krijgt, wordt vrijdagavond beslist. Tegen de klok van tien uur weten we meer.

Jong FC Utrecht gaat het eerste seizoen in de Jupiler League besluiten met de achttiende of zeventiende plek op ruime afstand van de degradatiekandidaten. De door Robin Pronk getrainde selectie verraste begin december FC Emmen door in Spakenburg met 3-1 te winnen. Het is geen elftal met supertalenten zoals die bij Jong Ajax en Jong PSV met bosjes rondlopen. De enige grote naam die de laatste weken in de basis stond is Edson Braafheid. De oud-speler van FC Twente, Lazio Roma, Bayern München en Hoffenheim is inmiddels 34 jaar en lijkt aan zijn laatste seizoen in het profvoetbal bezig. Met Braafheid versloeg Jong FC Utrecht de vorige week FC Den Bosch met liefst 5-0. Het betrof een thuiswedstrijd maar buitenshuis maakt de ploeg niet veel klaar. Slechts een keer, tegen RKC Waalwijk, werd een uitwedstrijd gewonnen.

FC Emmen eindigt dit seizoen in het linkerrijtje met de negende of tiende plek. Geen superseizoen weliswaar maar voldoende om de play offs te halen. De kunst is dan om in goede vorm aan de start te verschijnen en wat dat betreft kan FC Emmen zich laten zien. De ploeg heeft van de laatste tien wedstrijden slechts eentje, tegen SC Cambuur, verloren. Daarnaast vier overwinningen en vijf gelijke spelen. Om de goede lijn van de laatste maanden door te trekken is in de opstelling van FC Emmen slechts één wijziging ten opzichte van een week eerder gemaakt. De toen geschorste Deniz Aslan keert terug wat Youri Loen zijn basisplaats kost. Gersom Klok schuift weer door naar het middenveld.
De opstelling: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Klok, Bannink, Türk, Olijve, Peters, Kallon.