Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vrijdag thuis tegen Telstar


FC Emmen blijft bij winst meespelen om de vierde en laatste periode. Op papier moet dat ook kunnen want Telstar staat met een punt minder een plaatsje onder FC Emmen geklasseerd. Gemakkelijke wedstrijden bestaan er echter niet in de Jupiler League, Telstar speelde bijvoorbeeld gelijk tegen De Graafschap waar FC Emmen twee maal kansloos van verloor. Zou FC Emmen het duel van vrijdag in een driepunter omzetten komen vervolgens nog aardige duels op de ploeg van trainer Joop Gall af. Paasmaandag bijvoorbeeld naar koploper Sparta, vier dagen later komt nummer drie FC Volendam in Emmen op bezoek. Tegenstanders ook die de selectie van FC Emmen moet motiveren. Dat laatste was twee weken geleden in Doetinchem niet echt zichtbaar want de duidelijke nederlaag viel een beetje tegen na zo’n mooie reeks van vier overwinningen achter elkaar.


Telstar wordt getraind door Marcel Keizer, oud-speler van FC Emmen evenals zijn assistent Alami Ahannach. Ze hebben een ploeg zonder ogenschijnlijke uitblinkers. Zo is topscorer Rhys Murphy met zeven goals niet eens een basisspeler. Drie van die zeven treffers scoorde hij bovendien vanaf de witte stip. Shabir Isoufi, vorig seizoen nog in dienst van FC Dordrecht, staat nummer twee op de ranglijst met zes goals. Tegen dit Telstar speelde FC Emmen op 17 september met 0-0 gelijk. Een duel dat de Emmenaren eigenlijk hadden moeten winnen. Vooral Alexander Bannink was onfortuinlijk door het missen van twee opgelegde kansen en kreeg op het einde ook nog een tweede gele kaart. Telstar stond op dat moment op de achtste plaats maar heeft zich daar niet kunnen handhaven. Vanaf oktober zweeft het tussen de dertiende en vijftiende stek.

Een aardige bijkomstigheid voor FC Emmen is dat de club de 1400 competitiedoelpunten in haar bestaan nadert. Momenteel staat de teller op 1398 dus zijn er nog slechts twee nodig. Het eerste doelpunt werd op 25 augustus 1985 gescoord door Cees Spaans in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Hij scoorde in de 83e minuut de 1-1 wat tevens de einduitslag was.