Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor zwaarste test tot nu toe


 FC Emmen is reeds vier wedstrijden achtereen ongeslagen en mag met enig zelfvertrouwen de reis naar Den Bosch aanvaarden. Uiteraard niet in de stemming van ‘dit varkentje wassen we wel even’ maar de Emmenaren hebben inmiddels bewezen dat ze elke tegenstander het leven zuur kunnen maken. Bovendien is FC Den Bosch na het behalen van de eerste periodetitel wat teruggezakt. Na de eerste vijf wedstrijden te hebben gewonnen hebben de laatste drie duels slechts vier punten opgeleverd. Afgelopen maandag werd, in de Vliert nog wel, met 1-1 gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard waarbij het enige doelpunt van de koploper ook nog door een Fortunees werd gescoord.
Bij FC Den Bosch ontbreekt dit jaar het vertrouwde gezicht van Peter Uneken, de oud Emmenaar heeft zich naar Helmond Sport laten overschrijven. Toch staat er met Peter van den Berg en Arjan Ebbinge, samen 68 jaar oud, behoorlijk wat routine in de verdediging maar ook het jonge talent Barry Maguire die nog 18 moet worden. Topscorer is Koen van der Biezen met vijf goals terwijl Nyron Wau er drie op naam heeft staan.
Trainer Theo Bos zag behoorlijk wat kwaliteit vertrekken met oa. Frank Demouge, Anthony Lurling, Peter Uneken, Wim Raymakers en natuurlijk Robbie Haemhouts. Opmerkelijkste nieuwkomers zijn Georgi Hristov, Ivo Rossen en Stanley Aborah. Laatstgenoemde heeft nog geen minuut gespeeld terwijl Hristov in de derde wedstrijd van het seizoen geblesseerd raakte. Ook met het twintigjarige talent Jorden Peeters hoeft FC Emmen geen rekening te houden want die is uitgeschakeld met een scheenbeenbreuk.
FC Emmen moet het in ieder geval zonder Jannes Wolters stellen die de volgende week een kijkoperatie aan zijn knie moet ondergaan. Verder staat er ook een vraagteken achter de naam Mark Bevaart die last van vocht in de knie heeft. Robin Demeijer is de mogelijke plaatsverbvanger terwijl Martijn Kamps de plaats van Wolters zal innemen. ,,We gaan altijd uit van de winst”, zegt trainer Gerry Hamstra. ,,Of het tegen een koploper is of niet maakt niet uit. Daarbij helpt het wellicht dat FC Den Bosch de laatste weken in een mindere fase zit.”