Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor kortste uitwedstrijd naar Deventer


Wat uitreizen betreft maakt FC Emmen ongetwijfeld de meeste kilometers. Het heeft geen enkele opponent in de noordelijke provincies en slechts eentje in Overijssel. In Deventer zetelt Go Ahead Eagles waardoor duels tussen deze twee ploegen een beetje een derbystatus hebben. Aanstaande vrijdag is het dan weer zo ver want na een pauze van twee seizoenen waarin de Eagles in de eredivisie vertoefden staat Go Ahead Eagles-FC Emmen weer op het programma.


De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband tegenover stonden was op 30 november 2012. De wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor de koekstad bewoners. Go Ahead Eagles nam daardoor de zesde plaats in maar de Emmenaren stonden er beroerd voor met plaats zeventien! Opvallend is dat er in het huidige seizoen geen enkele speler van toen nu nog bij dezelfde club speelt. De enige die op 30 november 2012 in Go Ahead Eagles-FC Emmen actief was en nu nog bij een van deze twee clubs speelt, is Marnix Kolder. Hij was destijds in dienst van de Eagles en scoorde tegen FC Emmen in de vijfde minuut de 1-0.

Momenteel neemt FC Emmen de zesde plaats in met twee punten voorsprong op Go Ahead Eagles dat echter een duel minder heeft gespeeld en bij winst de Emmenaren kan passeren. Verlies zou voor FC Emmen de tweede achtereenvolgende nederlaag betekenen en met daarna de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het reisprogramma lijkt dat geen prettig vooruitzicht. Hoewel, de plaatsing voor de play offs komt dan vooralsnog niet in gevaar. Op de achtste en negende plaats staan immers met Jong Ajax en Achilles ’29 twee clubs die zijn uitgesloten voor deelname aan het natoetje. De eerstvolgende club die wel mee mag doen is MVV Maastricht op acht punten achterstand . Niettemin zou een positief resultaat in Deventer goed voor de moraal zijn na de doldwaze 5-6 tegen Almere City FC.

FC Emmen won dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 4-1 en dat was een zware tegenvallers voor de Eagles die graag direct terug naar de eredivisie willen. Inmiddels is toenmalige trainer Dennis Demmers aan de kant gezet en vervangen door Hans de Koning die de vorige week debuteerde met een redelijke kansloze nederlaag tegen Sparta. Zijn eerste thuiswedstrijd is dus het duel tegen FC Emmen. In het verleden deed FC Emmen het in de Adelaarsnest niet slecht. Van de 22 duels in Deventer won het negen tegenover twaalf zeges voor de thuisclub. Een gelijkspel tussen deze twee ploegen is uiterst zeldzaam; het gebeurde slechts een maal.