Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor het laatst tegen Jong FC Twente


Op paasmaandag gaat FC Emmen op reis naar de Grolsch Veste in Enschede voor de hoogstwaarschijnlijk laatste competitiewedstrijd ooit tegen Jong FC Twente. Zoals bekend trekt de club Jong FC Twente terug uit de Jupiler League waardoor er een einde komt aan een nog jonge traditie die tot nu FC Emmen goed beviel want de voorgaande drie wedstrijden werden gewonnen. Of dat vier op een rij wordt moet uiteraard worden afgewacht. Jong FC Twente boekt de laatste weken goede resultaten en pakte in de laatste drie wedstrijden zeven punten.

In de wedstrijd FC Twente-PSV van afgelopen zaterdag stonden regelmatige Jong FC Twente klanten als Peet Bijen, Joachim Andersen en Ryo Miyaichi in de basis terwijl Jelle van der Heijden tot de invallers behoorde. Dit kwartet kan dus tegen FC Emmen niet worden opgesteld maar of dat een voordeel voor de Emmenaren is valt te betwijfelen. Genoemde spelers waren namelijk afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam ook niet van de partij en toch werd een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald. Jong FC Twente nam zelfs een 0-2 voorsprong o.a. via een benutte strafschop van topscorer Jari Oosterwijk (hij staat op dertien goals), maar moest uiteindelijk met een 2-2 eindstand genoegen nemen.

Voor FC Emmen is het uiteraard een zeer belangrijke wedstrijd. De mogelijkheid bestaat zelfs dat de vierde plaats kan worden veroverd bij eigen winst en verlies van FC Oss tegen NEC Nijmegen. Dat laatste is echter ook lang niet vanzelfsprekend. De Nijmegenaren hebben een groots en ongetwijfeld vermoeiend kampioensfeest achter de kiezen, aan de andere kant is het een streekderby waar een stuk prestige op het spel staat.

FC Emmen moet het tegen Jong FC Twente in ieder geval doen zonder Frank Olijve die een wedstrijd schorsing moet uitzitten. Jurjan Mannes lijkt een logische vervanger. Voor Alexander Bannink is het een wedstrijd met een apart tintje. Het wordt namelijk zijn honderdste duel in het betaalde voetbal. Frank Olijve haalde niet zo lang geleden tegen Almere City FC eveneens de honderd. Het duel in de Grolsch Veste wordt geleid door Laurens Gerrets, een nieuwkomer die inmiddels zes Jupiler League duels op zijn naam heeft staan. FC Emmen heeft nog niet eerder met hem kennis gemaakt.