Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor het eerst thuis op De Oude Meerdijk


Het is een bijzondere vrijdag voor FC Emmen wat het speelt voor het eerst op De Oude Meerdijk. Bij eerdere naamsveranderingen zette FC Emmen dit luister bij met een positief resultaat en het zou mooi zijn dat die traditie wordt doorgetrokken. Als tegenstander fungeert RKC Waalwijk dat momenteel de veertiende plaats inneemt. De officiële onthulling van de nieuwe naam gebeurt om 19.15 uur op het voorplein van het stadion. Het gaat gepaard met een vuurwerkshow en alle bezoekers zijn uiteraard welkom.


Norair Aslanyan-Mamedov speelgerechtigd

In de basisformatie van FC Emmen is een wijziging in vergelijking met een week eerder. Anco Jansen vervangt Mario Bilate. Trainer Dick Lukkien heeft tevens een nieuwe speler tot zijn beschikking want de al een tijdje mee trainende Norair Aslanjan-Mamedov is met ingang van vrijdag speelgerechtigd voor FC Emmen. In het seizoen 2012/2013 speelde Aslanjan-Mamedov ook al eens voor FC Emmen. Opstelling: Telgenkamp: Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Loen, Bijl, Ben Moussa, Peters, Jansen, Bannink.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien verbaasde zich vrijdag over de beginfase van zijn elftal. ,, We kwamen binnen drie minuten achter en hadden de bal al drie keer over de zijlijn getrapt. We waren duidelijk niet klaar om aan de wedstrijd te beginnen.’’  Dat zal FC Emmen dus tegen RKC Waalwijk niet gebeuren. Het duel is de return van de eerste competitiedag toen FC Emmen in Waalwijk met 2-0 aan het langste einde trok dankzij een benutte strafschop van Cas Peters en een doelpunt van Youri Loen in de extra tijd. RKC stond toen nog onder leiding van trainer Peter van den Berg maar die is kort voor de kerstdagen ontslag verleend en vervangen door good-old Hans de Koning.

FC Emmen heeft tot nu toe slechts drie nederlagen geleden. Een aantal dat in de Jupiler League alleen door NEC Nijmegen wordt geëvenaard. Bovendien zijn die verliesbeurten alleen in uitwedstrijden geleden. Thuis is FC Emmen dus ongeslagen. Komende tegenstander RKC Waalwijk heeft ook een opvallende prestatiecurve want het heeft in uitwedstrijden nog niet kunnen winnen. Wel werden gelijke spelen bij Go Ahead Eagles, MVV, Jong Ajax en SC Cambuur geboekt. Met de nieuwe trainer Hans de Koning aan het roer wonnen de Waalwijkers afgelopen vrijdag thuis met 1-0 van Jong AZ. Als enige nieuweling presenteerde RKC de middenvelder 19-jarige Ozan Kökcü die is geleend van het Turkse Bursaspor. Het doelpunt tegen AZ werd gescoord door de inmiddels 35-jarige Serginho Greene die met vier treffers de Waalwijkse topscorer is.