Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voegt 2 nieuwelingen aan selectie toe


Mehmet Boztepe (24) is een aanvallende middenvelder die recentelijk bij de Turkse eerste divisieclub Elazig onder contract stond. De Turkse-Duitser speelde van 38 wedstrijden voor het tweede team van Borussia Dortmund en verkreeg dit seizoen een transfer naar de Turkse Super Lig club Eskisehirspor waar hij voor het tweede team uitkwam.
Voor de spits is Renaldo Jongebloet van FC Dordrecht gehuurd. De 23-jarige aanvaller speelde in de jeugd voor Haarlem en daarna Ajax. In 2008/09 werd hij in de tweede helft van het seizoen aan Haarlem uitgeleend waarna Ajax hem terughaalde. Na een seizoen Amsterdam werd hij aan FC Dordrecht verhuurd waarvoor hij het vorige seizoen 5 maal scoorde in 19 duels. Dit seizoen kwam hij tot dus ver slechts 45 minuten aan de bak.


 

Mehmet Boztepe in het tenue van Borussia Dortmund. 

FC Emmen heeft verder met twee spelers, doelman Ismael Oruc en verdediger Arsenio Halfhuid, overeenstemming bereikt maar voor dit tweetal moet nog dispensatie van de KNVB afkomen. FC Emmen hoopt dat die morgen (woensdag) wordt verleend. Doelman Ismael Oruc (22) is een product van de jeugdopleiding van ADO Den Haag en ging daarna voor twee seizoenen naar Jong Telstar. In 2009 werd hij verrassend door de Turkse club Kasimpasa SK gecontracteerd maar na een wisseling in de technische staf was dat avontuur snel ten einde. Hij ging daarna voor de Haagse amateurcluib HBS keepen en was momenteel zonder club. Oruc heeft reeds een aantal trainingen van FC Emmen meegemaakt.
De vierde nieuwkomer moet centrale verdediger Arsenio Halfhuid (20) worden. Hij werd in 2009 door Aston Villa vastgelegd maar in de tweede helft van het afgelopen seizoen aan FC Volendam verhuurd waarvoor hij tien duels speelde. Dit seizoen speelt hij voor de Haagse amateurclub HBS. Hij trainde de vorige week in Emmen mee.