Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verwacht opgeleefd Almere City FC


FC Emmen-trainer René Hake weet dat de huidige laatste plaats van de bezoekers uit Almere geen garantie is voor drie punten. ,,De ploeg heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen en heeft in Dick de Boer een nieuwe trainer. Dan kun je er op rekenen dat daar iets gebeurd. Bovendien maakt een kat in het nauw dikwijls rare sprongen. Almere City heeft in mijn ogen ook beslist goede spelers in de selectie, alleen denk ik wat te individualisch ingesteld. Wat voor wedstrijd ik op reken Het zou kunnen dat ze willen proberen ons de fouten te laten maken door bijzonder compact te voetballen. Daar moeten wij dan het goede antwoord op weten te vinden.”


Kon trainer René Hake afgelopen vrijdag over bijna zijn complete selectie beschikken, die luxe heeft hij vrijdagavond niet. De wedstrijd in Helmond leverde immers twee schorsingen op terwijl een derde nog loopt. Zo kreeg Sander Fischer zijn vijfde gele kaart en moet dus een wedstrijd brommen. Daarnaast is Bart de Groot wegens zijn schorsing voor drie duels ook nog niet beschikbaar. Verder is Jeffrey de Visscher na zijn rode kaart ook automatisch geschorst. In de achterste lijn zal dus moeten worden geschoven. Vermoedelijk gaat Leonardo zijn rentree maken als linksback waardoor Kevin Görtz naar het centrum opschuift. Verder ontbreekt Qays Shayesteh die voor het nationale team van Afghanistan is opgeroepen.

Opgezadeld met drie punten in mindering, wat gedurende de competitie ook nog eens werd verdubbeld, kreeg trainer Henk Wisman Almere City niet uit de onderste regionen. Sinds kort zwaait Dick de Boer, recentelijk actief in de Congo, de scepter en won twee duels achter elkaar. Het betrof de thuiswedstrijden tegen FC Volendam en FC Eindhoven. Bij zijn aanstelling had hij de wens geuit om twaalf tot vijftien punten uit de resterende wedstrijden te halen en heeft dus zo ongeveer de helft al binnen. Almere City was in de winterstop wel erg actief en haalde zeven nieuwelingen. Daaronder ervaren spelers als Paul de Lange, Ivan Redan en Thijs Sluijter die alledrie dertig jaar of ouder zijn. Verder kwam Leroy Resodihardjo van ADO Den Haag, Delano Cohen van Excelsior, Rik Schouw van Ajax terwijl Mitrchell Burgzorg clubloos was maar eerder voor Vitesse heeft gespeeld.