Terug naar overzicht Terug

FC Emmen versterkt zich met drie jeugdinternationals


 Pawel Wojciechowski (19) stond in de thuiswedstrijd van de Friezen tegen AZ in de basis en scoorde daarin de openingsgoal. Later in het seizoen mocht hij nog twee maal invallen. Hij maakte veel indruk in de A-jeugd van de Heerenveners waar hij in 11 wedstrijden tot 10 goals kwam. De aanvaller ging op jonge leeftijd naar het Spaanse Deportiva Murcia maar keerde in het begin van het vorige jaar terug naar het Poolse Remes Opalenica van waaruit SC Heerenveen hem vastlegde. Pawel Wojciechowski heeft in diverse nationale Poolse selecties gespeeld en scoorde in 20 wedstrijden 12 maal voor Polen.


 

Pawel Wojciechowski.

 Met Richard Stolte (19) haalt FC Emmen een groot talent in huis die bijna alle nationale jeugdteams heeft doorlopen. Hij startte in Oranje onder 15 en maakte in het seizoen 07/08 deel uit van Oranje onder 18. De van Flevo Boys afkomstige speler begon zijn loopbaan als linkerspits maar is omgeturnd tot linkervleugelverdediger met zeer aanvallende aspiraties. Dat laatste bewees hij het afgelopen seizoen door in 22 duels voor de A-jeugd 7 keer te scoren. 

Bjorn Jonsson (18) is een aanvaller/middenvelder waarvan SC Heerenveen in de toekomst grote dingen verwacht. De IJslandse jeugdinternational kan een verdere stap maken door een goed seizoen in Emmen te draaien. Bjorn Jonsson, hij wordt in oktober 19 jaar, ging in 2005 van Akranes naar SC Heerenveen dat hem een jaar later een driejarig contract aanbood.

 Bjorn Jonsson met op de achtergrond Xander Houtkoop.