FC Emmen verslaat Mainz in Estepona

Op het Complejo Deportivo Arroyo Enmedio in Estpona heeft FC Emmen met 2-3 gewonnen van FSV Mainz 05, dat momenteel veertiende staat in de Bundesliga.

De eerste kans van de wedstrijd was al na drie minuten voor de Emmenaren. Een mooie aanval eindigde uiteindelijk bij Glenn Bijl die naast schoot. Daarna werd het rustiger, maar een nog in het eerste kwart van de wedstrijd ging de bal op de stip. Michael de Leeuw werd neergehaald in het strafschopgebied en verdiende zo een penalty. Sergio Peña ging achter de bal staan, maar zag hoe doelman Florian Müller een doelpunt voorkwam. Een minuut later was het alsnog raak. Lorenzo Burnet gaf goed laag voor en Marko Kolar tikte beheerst binnen: 0-1.

De Duitsers kwamen weer langszij. Alexandru Maxim bleef sterk aan de bal op het middenveld en gaf mee aan Ádám Szalai, die uit de draai de gelijkmaker scoorde met een rollertje in de hoek.

Korte doelpuntenregen na rust

Na de pauze kwamen bij Mainz elf andere spelers uit de kleedkamer en daar hadden de Drenten moeite mee. Na tien minuten leek de ploeg van Dick Lukkien het weer beter onder controle te krijgen en dat leidde ook tot een treffer. Bijl nam een vrije trap vanaf ongeveer dertig meter en via de muur belandde de bal in het doel: 1-2.

Lang bleef die voorsprong niet op het bord staan. Amper twee minuten later was Mainz in de aanval vanaf de rechterkant en moest Michaël Heylen een voorzet blokkeren. De bal belandde echter voor de voeten van oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius, die in de stuit de gelijkmaker binnenschoot.

Het ging ineens hard met de doelpunten, want opnieuw twee minuten later stond FC Emmen weer op voorsprong. Via Michael Chacon en Peña werd goed gecounterd, waarna Luciano Slagveer vanaf rechts naar binnen kwam en via een verdediger de 2-3 scoorde.

In het restant van de wedstrijd gebeurde er minder, al raakte Mainz nog wel de lat.