FC Emmen verrast met punt in Maastricht

FC Emmen, zonder de geschorste Niek Ripson terwijl Rogier Krohne na zijn basisplaats tegen FC Omniworld weer tot bankzitter was gedegradeerd, toonde zich in Maastricht gelijkwaardig aan het aanmerkelijk hoger geplaatste MVV. Het gelijke spel was daarom verdiend en met iets meer fortuin had het ook een driepunter kunnen zijn. Bij een 0-1 stand bijvoorbeeld schoot Geoffrey Verweij op de lat waardoor FC Emmen bijna met een 0-2 stand de rust was ingegaan.
MVV had in eigen stadion, waar het fanatieke publiek node werd gemist, de betere start met een kans voor spits Thiebaut die een metertje naast mikte. Daarna gaven de goed gegroepeerd spelende Emmenaren voor de pauze eigenlijk geen kans meer weg. Halverwege kwam dan ook nog de voorsprong tot stand. De Maastrichtse defensie kreeg de bal na een voorzet van Geoffrey Verweij maar niet weg waarna Marcel Pannekoek een eind aan de situatie maakte door vanaf een meter of tien droog uit te halen: 0-1. Amper een minuut daarna was Roy Stroeve dichtbij een treffer maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Twee minuten voor de pauze in het winderige en natte stadion haalde Geoffrey Verweij vanaf de punt van het zestienmeter gebied verwoestend uit buiten bereik van doelman Ruud Boffin maar de bal belandde op de lat. Toch tevreden gezichten bij de Emmenaren toen scheidsrechter Michel Winter na drie kwartier voor de pauze floot.
MVV had in de rust uiteraard een behoorlijke preek van trainer Fuat Capa te verwerken gekregen en wilde de zaken anders aanpakken. De druk werd inderdaad ook iets opgevoerd maar de Emmer verdediging met Robin Huisman de Jong voor het eerst in de basis hield goed stand. Tot de 59e minuut dan toen het uit een stilstaande situatie 1-1 werd. Laurent Castellana mocht op rechts een vrije trap nemen en plotseling stond Bülent Akin helemaal vrij in het centrum van de Emmer verdediging en kopte moeiteloos in: 1-1. Drie minuten later had FC Emmen de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Geoffrey Verweij zette iets te hard voor waardoor Marcel Pannekoek de bal op een paar meter voor de doellijn niet onder controle kon krijgen. Het bleef daarna een uiterst spannende affaire. MVV had nog een aantal troeven op de bank zitten zoals Daniel Gomez, Alpha Bah en de jonge van Anderlecht gehuurde Gideon Boateng en die werden in de slotfase allemaal in de strijd geworpen. Boateng had de stand een ander aanzien kunnen geven maar stuitte negen minuten voor tijd eerst op doelman Brammer en in de extra tijd stond hij helemaal vrij ter hoogte van de penaltystip maar schoot tot opluchting van de bezoekers naast. Bij MVV slaagde middenvelder Tom Daemen er nog in notabene in de extra tijd twee maal geel te krijgen wat hem dus rood opleverde.
Trainer Paul Krabbe toonde zich tevreden: ,,We hebben het uitstekend gedaan en hebben zelfs de kans gehad om de voorsprong uit te bouwen.”
MVV-FC Emmen 1-1. 26. Pannekoek 0-1, 59. Akin 1-1. Scheidsrechter: Winter. Geel/rode kaart. 90. Daemen (MVV). Gele kaart: Castellana, Thiebaut (MVV), Huisman de Jong, Van der Kruis, Stroeve (FC Emmen). Toeschouwers: 0.
MVV: Boffin; Evers, Van Boxel, Haastrup, Castellana, Daemen, Brüls, Akin (78. Gomez), Bryssinck, Sillah (63. Bah), Thiebaut (73. Boateng).
FC Emmen: Brammer; Demeijer, Van der Kruis, Huisman de Jong, Bevaart, Pannekoek, Haemhouts, Zijm, Verweij, Stroeve, Ten Voorde (86. Bechan).