Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verrast met 3-1 zege op FC Twente


FC Twente verscheen weliswaar zonder sterren als Perez en N’Kufo maar met o.a. Rajkovic, Tioté, Heubach, Denneboom, Parker en Arkan stond er toch een aardig kapitaal op het veld. De Twentse fans waren dan ook massaal opgekomen maar kregen op het knusse veld van SG Gronau al snel een paar dompers te verwerken. Voordat ze er erg in hadden stond FC Emmen namelijk al op een 2-0 voorsprong. Niet door toevalstreffers maar via fraai opgezette aanvallen zoals ook al in de voorgaande duels tegen FC Groningen en BV Veendam af en toe waren te bewonderen. In de tweede minuut zette Pedro Beda met een prima actie Xander Houtkoop in goede positie en de nummer elf van FC Emmen liet de 1-0 aantekenen. Een foutje van Niek Ripson leek even roet in het eten te gaan gooien maar dat liep goed af. In de 11e minuut werd Houtkoop door Roy Stroeve bediend en het stond tot verbazing van het overgrote deel van de 2500 toeschouwers al 2-0.
In het tweede kwartier van de eerste helft herstelde FC Twente zich enigszins en kreeg ook enkele goede kansen. Linkerverdediger Bai Kamara moest een keertje op de doellijn redding brengen, Sjors Paridaans moest met een nuttige overtreding de angel uit een veelbelovende Twentse aanval halen en doelman Agil Etemadi toonde tot twee maal zijn klasse. Drie minuten voor de pauze leken de Tukkers echter een derde goal om de oren te krijgen toen Pedro Beda na een mooie tegenstoot zich in prima schietpositie bevond maar voorlangs schoot.
Na de thee bleef proefspeler Erik van der Ven, hij moest nog wennen, in de kleedkamer achter en werd vervangen door Zsolt Szokol die rechterverdediger ging spelen. De Hongaar liet een goede indruk achter en kreeg later in de tweede helft nog gezelschap van zijn landgenoten Laslo Zelenyanski en Tamas German. De laatste twee kwamen in een fase dat het allemaal iets moeizamer verliep en konden mede daardoor geen opvallende acties laten zien maar spits German smaakte wel het genoegen de 3-0 voor zijn rekening te kunnen nemen. Het meeste werk bij deze treffer verrichtte echter Bart de Groot die Jeroen Heubach te vlug af was en de bal via het been van de Twentse testspeler Yabre panklaar voor de voeten van de Hongaarse spits legde.
FC Twente, dat in de rust te horen had gekregen dat de tussenstand FC Twente onwaardig was, had na een uur spelen een mogelijkheid gehad om de achterstand te verkleinen maar doelman Etemadi reageerde katachtig en tikte de bal over. De Tukkers konden het dreigende verlies niet helemaal goed verwerken getuige een paar grove overtredingen van Tioté en Heubach die terecht met geel werden beloond. De Twentse eer werd drie minuten voor tijd dan toch nog gered door Romano Denneboom die een fraaie pass van het Irakese wonderkind Nashat Akram koppend in de 3-1 eindstand omzette.  
Trainer Harrie Sinkgraven kon uiteraard niet anders dan tevreden zijn: ,,We zijn goed bezig en hebben ook een goede wedstrijd gespeeld. Twente was wel veel in balbezit maar dat was op een plek waar wij het prima vonden. We speelden agressief en er werd uitstekend samen gewekt. Prima.”
FC Twente-FC Emmen 1-3. 2. Houtkoop 0-1, 11. Houtkoop 0-2, 70. German 0-3, 87. Denneboom 1-3. Scheidsrechter: J. Waschitzi (Dld). Gele kaart: Tioté, Heubach (FC Twente), Bai Kamara (FC Emmen). Toeschouwers: 2500.
FC Twente: Mihaylov; Bannink, Rajkovic (64. Sumelka), Sumelka (46. Yabre), Heubach; Akram, Chery, Tioté; Parker, Denneboom en Vujicevic.
FC Emmen: Etemadi: Cathalina (61. German), Bergsma (61. Valgaeren), Paridaans, Bai Kamara, Ripson (61. De Groot), Poldervaart (61. Zelenyanski), Van der Ven (46. Szokol), Beda, Stroeve (79. De Blok), Houtkoop.


 

Pedro Beda (9) heeft Xander Houtkoop bediend die vervolgens de 1-0 scoort. 

 

 Xander Houtkoop tikt de 2-0 na aangeven van Roy Stroeve langs doelman Mihaylov

 

Sjors Paridaans zet voor 

 

Bart de Groot is Jeroen Heubach te snel af 

 

en laat Tamas German de 3-0 scoren. (Foto’s FC Emmen Media)