Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verliest van Go Ahead Eagles


Het Unive stadion was helemaal in Spaanse sfeer in verband met de komst van de Vuelta. Vooraf gaf wethouder Evenhuis van de gemeente Emmen  een persconferentie maar wie een samenwerkingsverband van FC Emmen met Real Madrid had verwacht kwam bedrogen uit. Niettemin was de stemming opperbest in de bijna volle bak. Het stadion was dankzij de sponsoring van de gemeente Emmen zo goed als vol. De unieke mogelijkheid om reclame voor de eigen zaak te maken liet FC Emmen echter onbenut. Go Ahead Eagles ging met een 1-0 zege aan de haal en blijft daardoor de enige ploeg in het betaalde voetbal zonder puntverlies. FC Emmen heeft een ander record in handen want na 360 minuten heeft het nog steeds niet gescoord. 


 

Xander Houtkoop tussen drie Eagles.

 

Roy Stroeve voor een volgepakte tribune (Foto’s FC Emmen Media)

 

Pedro Beda (9) struikelt over het been van Maikel Kieftenbeld.

Het zou natuurlijk gezien de omstandigheden mooi zijn indien de wedstrijd ook reden tot uitbundigheid gaf maar dat was helaas maar zelden het geval. Het eerste half uur ging het nog wel maar in het laatste kwartier voor de rust zakte het niveau behoorlijk. FC Emmen had wel de eerste mooie kans van het duel gehad toen Michel Poldervaart al in de derde minuut een vrij schootsveld kreeg maar zijn lobje werd door doelman Pasveer doorzien. De koploper uit Deventer had doorgaans wel het betere van het spel. Halverwege had spits Koen van der Biezen de openingstreffer op de schoen maar Agil Etemadi bewees weer eens een puike keeper te zijn. Op slag van rust deed hij opnieuw van zich spreken door een schot van Tim van Leeuwen tot hoekschop om te buigen. Even daarvoor kreeg FC Emmen de eerste hoekschop dankzij goed doorzetten van Pedro Beda die twee man bijna op de achterlijn uitspeelde maar toch niet verder kwam dan een hoekschop.  

 

Tamas German (links) in duel met Dave Bus (Foto’s Boudewijn Benting)

De tweede helft begon aardig voor FC Emmen toen Roy Stroeve na drie minuten op aangeven van Xander Houtkoop kon uithalen maar hij schoot recht in de handen van doelman Pasveer. Een minuutje later ging de defensie van FC Emmen met name Timothy Cathalina knullig in de fout, de bal kon gemakkelijk worden opgeruimd maar het leek alsof de Emmenaren lood in de schoenen hadden. Go Ahead Eagles profiteerde daar dankbaar van en uit een voorzet van Patrick Gerritsen kon Halil Colak de naar later bleek winnende treffer scoren. Zes minuten later herhaalde Cathalina zijn kunststukje waarop Colak de kans op 0-2 kreeg maar Etemadi redde deze keer. Van een gebrek aan inzet was geen sprake maar FC Emmen slaagde er niet in om tot vloeienden acties te komen. Voor de spitsen viel er weinig eer te behalen. Pas in de slotfase kwam er nog een offensiefje tot stand met opportunistisch voetbal waarbij de invallers Wesley Wakker en Steven de Blok voorop gingen maar het leidde niet tot het gewenste succes.

Trainer Harry Sinkgraven kon er natuurlijk ook geen soep van maken. ,,We hadden de intentie om er voor zoveel publiek een goede wedstrijd van te maken maar dat lukte niet. De linies liepen te ver uit elkaar waardoor het moeilijk werd om druk te zetten. Achterin waren ook te veel misverstanden, we werden soms te gemakkelijk weggespeeld.” 

FC Emmen-Go Ahead Eagles 0-1. 49. Colak 0-1. Scheidsrechter: Van Hulten. Gele kaart: De Blok (FC Emmen), Bus (Go Ahead Eagles). Toeschouwers: 8213.
FC Emmen: Etemadi: Cathalina, Bergsma, Paridaans, Görtz, Ripson, Van der Ven (66.  Wakker), Poldervaart (85. De Blok), Stroeve, Beda, Houtkoop (77. German).
Go Ahead Eagles: Pasveer: Droste, Bus, Parnela, Vosselman, Van Leeuwen (67. Hollart), Gerritsen, Kieftenbeld, Van der Biezen, Arkivuo, Colak (80. Reimerink).