FC Emmen verliest van BV Veendam

Ondanks het bijzondere karakter van de wedstrijd maakten FC Emmen en BV Veendam er zeker geen saai vriendschappelijk potje van. Nadat Frits Barend in samenwerking met Louis de Wijze de aftrap had verricht, ontspon zich een aardige wedstrijd waarin de Veendammers uiteindelijk middels twee goals van Marnix Kolder, waar slechts eentje van Mourad Mghizrat tegenover stond, de winst.
Bij FC Emmen ontbraken wegens blessures en ziekte Geoffrey Verweij, Brian Tevreden en Niki Leferink terwijl Angelo Zimmerman wederom een proeve van bekwaamheid mocht afleggen. BV Veendam kende de beste start met in de beginfase enkele schoten die rakelings voor de goal van Mark Zegers voor langs vlogen terwijl FC Emmen pas tegen het rustsignaal van de luid en duidelijk fluitende Roelof Luinge los kwam. Toen had FC Emmen ook aan de leiding kunnen komen maar Mourad Mghizrat raakte twee minuten voor de pauze de paal terwijl Roy Stroeve de terugspringende bal over mikte. Een minuut later trok Mark Veldmate een bal maar net over de kruising.
Na de pauze leek FC Emmen sterker te gaan maar de openingsgoal viel toch aan de andere kant. Marnix Kolder passeerde in de 52e minuut met een boogballetje doelman Zegers. Vier minuten later kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Mark Veldmate deed het voorwerk aan de linkerkant en Mourad Mghizrat maakte het af: 1-1. Een kleine tien minuten later zette Kolder zijn ploeg opnieuw op voorsprong toen hij van matig verdedigen profiteerde. Door de gebruikelijke vele wissels daalde het niveau in het resterende deel van het duel. Angelo Zimmerman had wellicht nog voor de gelijkmaker kunnen zorgen maar gaf een boogbal af die het doel grandioos miste.
FC Emmen – BV Veendam 1-2 (0-0). 52. Kolder 0-1, 56. Mghizrat 1-1, 65. Kolder 1-2. Scheidsrechter: Roelof Luinge. Toeschouwers: 800.
FC Emmen; Zegers; Bevaart, Brenburg, Karreman (55. Geers); Zimmerman (78. Huizenga), Hoogstrate (60. Bonevacia); El Khalifi (70. Tailor), Stroeve (74. Wolters), Mghizrat; Veldmate, Van Dijk.

Mark Veldmate (links) en Sergio van Dijk (rechts) lijken een Veendammer voorrang te geven.

Een blessurebehandeling wordt aangegrepen om een kleine vergadering te houden.

Jordi Hoogstrate (links) tikt de bal langs Niek Loohuis.