Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verliest oefenduel van Feyenoord


FC Emmen heeft woensdagmiddag de benefietwedstrijd tegen Feyenoord verloren. In een koud Rotterdam werd het 5-0 voor de thuisploeg.

FC Emmen begon de wedstrijd sterk en dicteerde in de eerste tien minuten het spel. De eerste kans was dan ook voor Mohamed Bouchouari, maar Justin Bijlow kon zijn inzet keren. Hierna kwam Feyenoord op stoom en namen de Rotterdammers het heft in handen. Dit resulteerde na dertien minuten in een 1-0 achterstand. Javairo Dilrosun gaf een voorzet op Igor Paixão, die hem vervolgens met een hakje verlengde naar Patrik Wålemark. De rechtsbuiten kon de bal zo in het lege doel schieten.

Nog geen vijf minuten later maakte diezelfde Wålemark er 2-0 van. Orkun Kökçü verstuurde een pass richting Lutsharel Geertruida, die voor een overstapje koos. Op die manier kwam de bal bij Wålemark terecht en hij schoot de bal achter Mickey van der Hart.

Feyenoord vergroot de voorsprong
Na een kwartier spelen in de tweede helft versnelde Rui Mendes aan de rechterflank en legde hij de bal terug op de ingevallen Jari Vlak, maar hij kon de bal nét niet goed raken. Twee minuten later had Wålemark de kans om een hattrick te maken, maar deed dat niet. Dat was ook meteen zijn laatste kans want na 62 minuten wisselde trainer Arne Slot erop los.

Tegen het vernieuwde Feyenoord kreeg FC Emmen de eerste kans. Weer was het Mendes die vanaf de rechterkant naar Richairo Živković zocht, maar de ingevallen Timon Wellenreuther was eerder bij de bal. Vervolgens kreeg Mohamed Bouchouari ook nog een kans na een goede aanval.

Toch waren het de Rotterdammers die doordrukten en op die manier de einstand bepaalden op 5-0. Eerst was het Oussama Idrissi die een afvallende bal, nog via Julius Dirksen, tegen het net schoot. Vervolgens was het Marcus Pedersen die naar binnen trok en met links de verre hoek vond. Drie minuten voor tijd bepaalde Danilo de eindstand op 5-0.

Volgende week opent FC Emmen de tweede seizoenshelft van de Eredivisie tegen FC Twente. Er wordt vrijdag om 20.00 uur afgetrapt in Enschede.

Feyenoord – FC Emmen: 5-0
13. Wålemark 1-0
17. Wålemark 2-0
75. Idrissi 3-0
79. Pedersen 4-0
87. Danilo 5-0

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate (46. Dirksen), Burnet (89. Luzayadio); Veendorp, Bernadou (46. Vlak); Mendes (77. Toufiqui), Diemers (89. Scholte), Romeny (66. El Messaoudi); Živković (66. Assehnoun).

Feyenoord: Bijlow (62. Wellenreuther); Geertruida (62. Pedersen), Rasmussen (62. Bullaude), Hancko (62. López), Hartman (62. Idrissi); Timber (36. Wieffer), Kökçü (62. Bjørkan), Szymański (62. Taabouni); Wålemark (62. Jahanbakhsh), Paixão (62. Gimenez), Dilrosun (62. Danilo).