FC Emmen verliest oefenduel tegen SV Meppen

FC Emmen heeft het oefenduel tegen SV Meppen met 1-0 verloren. Dick Lukkien moest het in Duitsland doen zonder de internationals Kjell Scherpen, Easah Suliman en Jafar Arias. In de openingsfase stopte Dennis Telgenkamp een strafschop van Nick Proschwitz, maar in de tweede helft schoot Marius Kleinsorge de thuisploeg alsnog naar de overwinning.

SV Meppen begon fel aan de wedstrijd en probeerde FC Emmen onder druk te zetten. Dat leverde al in de tweede minuut een penalty op. Nick Bakker maakte hands in het Drentse strafschopgebied. Proschwitz ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door Telgenkamp.

Na een kwartier kregen de Emmenaren meer grip op de wedstrijd. Ze wisten beter de bal in de ploeg te houden, maar echt grote kansen creëren lukte nog niet tegen het zeer compacte SV Meppen. Een schot van Stef Gronsveld en een kopbal van Bakker gingen allebei over het doel van doelman Jeroen Gies.

In de openingsfase van de tweede helft had FC Emmen opnieuw veel de bal. Toch was het SV Meppen dat de grootste kansen creëerde. Kleinsorge schoot over uit een volley en Proschwitz kopte naast.

Na 70 minuten was het toch raak. Kleinsorge dribbelde vanaf links naar binnen en schoot de bal langs Telgenkamp: 1-0.

De Emmenaren begonnen aan een slotoffensief, met Bakker en Kjelt Engbers in de spits. De Duitsers bleven echter goed compact verdedigen en dat maakte het lastig om tot kansen te komen. Wel moest doelman Gies reddend optreden bij een vrije trap en een corner van Caner Cavlan.

Ondanks de vele wissels trok scheidsrechter Jost Steenken geen extra tijd bij. Zo leed FC Emmen in Meppen een 1-0 nederlaag. Zondag 25 november komt Excelsior op bezoek in Emmen, dan willen Lukkien en zijn mannen weer de drie punten pakken in de eredivisie.

SV Meppen 1 – 0 FC Emmen
70. Kleinsorge 1-0

Opstelling SV Meppen: Gies, Von Haacke, Vidovic, Komenda, Leugers, Granatowski, Ballmert, Kleinsorge, Tankulic, Vrzogic, Proschwitz.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Gronsveld, Veendorp, Bakker, Klok, Bourdouxhe, Ben Moussa, Chacón, De Vos, Marinus, Slagveer.