FC Emmen verliest nipt van beloften PSV

FC Emmen-trainer René Hake heeft nog niet het vaste team bij elkaar zoals hij het graag wil zien. Het afvallen van Randy Rustenberg is een tegenslag want hij stond als basisspeler eigenlijk wel vast. In het duel tegen Jong PSV nam Mike Koenders de linkervleugelpositie in en deed dat verdienstelijk. In de basis stond verder de Slowaak Michal Mravec die met sterk positiespel en weinig balverlies opnieuw een positieve inbreng had. FC Emmen wil graag met hem verder en het lijkt er op dat het met de onderhandelingen de goede kant op gaat. Na rust kregen de Oostenrijker Martin Izing en de Bosniër Haris Seferovic speeltijd. Laatstgenoemde blijft nog een paar dagen in Emmen terwijl Izing terugkeert naar Hongarije. Ook van Jacub Hronec wordt afscheid genomen. Dan resteren nog twee spelers waarmee FC Emmen ook tot zaken wil komen namelijk Elson do Rosario Almeida en Matthieu Bemba. Zij worden geacht directe versterkingen voor de ploeg te kunnen zijn.
Wat de wedstrijd betreft, was de eerste helft het beste gedeelte. De partijen wogen aardig tegen elkaar op met een sterke fase van Jong PSV halverwege, terwijl FC Emmen het in de slotfase voor het zeggen had. Toch waren er aan beide zijden weinig doelrijpe mogelijkheden. De Emmer aanvallers kwamen niet echt los van de talenten van PSV hoewel het vele balverlies van de Emmer middenvelders ook geen grote steun voor de spitsen was. FC Emmen doelman Harm Zeinstra hield de nul vast met een paar goede reddingen in de 20e en 23e minuut maar het dichtst bij de openingtreffer was Ruud ter Heide die vier minuten na de pauze de rechter staander raakte.
Vlot na het begin van de tweede helft kwamen de Brabanders aan de leiding via een diagonaal schot van Jason Bourouxhe. Doelman Harm Zeinstra maakt daarbij de indruk dat hij de treffer had kunnen voorkomen. Mede door het vele wisselen viel er daarna niet veel meer te beleven. ,,Direct na rust gaven we even te veel ruimte weg”, commentarieerde trainer René Hake. ,,Voor de rust stonden we best goed, alleen aanvallend hebben we te weinig gebracht. Op zich lijkt een 1-0 nederlaag tegen Jong PSV overigens geen goed resultaat, maar verkijk je daar niet op. Dit is natuurlijk best een sterk elftal.”
FC Emmen-Jong PSV 0-1. 46. Bourdouxhe 0-1. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 400.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, De Groot (60. Izing), Fischer, Koenders (60. Huntink), Mravec (46. Bemba), De Vries (30. Velda), Poldervaart (70. Hronec), De Visscher, Ter Heide (75. Seferovic), Wolters (75. Almeida).