FC Emmen velt reserves Bayer met vrije trappen

De oefenwinst op de Duitse Regionalligist is zonder twijfel goed voor de moraal. De Emmenaren hadden een acceptabele wedstrijd tegen Cambuur achter de rug en proberen die lijn nu door te trekken. Dat lukte tegen het tweede team van Bayer Leverkusen aardig. Er werd af en toe goed gecombineerd en op de overwinning viel weinig af te dingen. Het creëren van kansen is echter nog steeds niet zoals het zou moeten zijn, maar het werd deze keer opgelost met twee prachtige vrije trappen ineens. De ietwat tegenvallende Duitsers waren ook geen meesters in het scheppen van doelrijpe mogelijkheden waardoor tweede doelman Harmen Kuperus een betrekkelijk rustige middag had.
FC Emmen ging met veel druk van start en dwong in het eerste kwartier vier hoekschoppen af. Die leverden echter niets op maar in de zeventiende minuut viel het moment van Michel Poldervaart. De middenvelder werd gevloerd en nam de vrije trap zelf. Net buiten de punt van de zestien joeg hij de bal in de verste hoek, onbereikbaar voor doelman Nettekoven. De Emmer sluitpost Kuperus moest een keertje in actie komen bij een schot van spits Sven Kreyer en boog het schot keurig om in een hoekschop. Het enige opvallende feit in de rest van de eerste helft was een solo van verdediger Kevin Görtz die hem tot aan de penaltystip van de tegenstander bracht maar verder kwam hij niet.
In de tweede helft waren Michal Mravec en Sander Fischer vervangen door Bart de Groot en Shkodran Metaj, later werden nog Jeffrey de Visscher en Johnny de Vries ingebracht voor Jorrit Kunst en Ruud ter Heide. Het spelbeeld veranderde aanvankelijk niet wezenlijk. De bezoekers kregen in de 68e minuut een mogelijkheid die door balverlies van Matthieu Bemba op een presenteerblad werd aangeboden doch het schot van Timur Temeltas eindigde op de vuisten van Harmen Kuperus. Na een poging van grote afstand door Ruud ter Heide die zijn boogbal zag overvliegen, verhoogde Shkodran Metaj uit een vrije trap tot 2-0. Vanaf halverwege de Duitse helft knalde hij in de verste hoek raak: 2-0. Bayer probeerde in het laatste kwartier nog met een tempoversnelling een eervoller resultaat te bewerkstelligen maar het gewenste succes bleef uit.
FC Emmen: Kuperus; Kunst (73. De Vries), Fischer (46. De Groot), Görtz, Sterk, Mravec (46. Metaj), Poldervaart, Bemba, Almeida, Ter Heide (73. De Visscher), Wolters.
Bayer Leverkusen 2: Nettekoven; Koronkiewicz, Toure, Nauber, Haitz, Opper, Lanwer, Lima Ribeiro, Kreyer, Al Ghaddioui, Okumak.