FC Emmen uitgeschakeld in bekertoernooi

FC Emmen is in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door NAC Breda. In Brabant kwam de ploeg van Dick Lukkien tweemaal langszij na een achterstand, maar uiteindelijk won de thuisploeg toch met 3-2.

In de openingsfase was het vooral FC Emmen dat de bal had, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier was de eerste poging van Sergio Peña na een langlopende aanval, maar zijn schot ging over het doel van NAC-doelman Nick Olij.

Het was lastig om kansen te creëren tegen het gegroepeerde NAC, dat in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Na een half uur leidde dat ook tot de openingstreffer, toen Ivan Ilić in het Drentse strafschopgebied niet werd aangepakt en teruglegde op Sydney van Hooijdonk en de spits schoot binnen: 1-0.

Kort daarna waren de Bredanaars ook nog dichtbij de 2-0. Michaël Heylen gleed uit, waardoor Van Hooijdonk en Andrija Filipović grote kansen kregen. Glenn Bijl en de paal brachten echter redding, waarna Heylen de bal nog van de lijn haalde na een schot uit de tweede lijn.

FC Emmen beet van zich af en met succes. Na een mooie aanval over de rechterkant wist Bijl de bal terug te leggen op Michael Chacon. De middenvelder stuitte eerst nog op Olij, maar schoot in tweede instantie de bal tegen de touwen.

Twee tegentreffers, één gelijkmaker

In de tweede helft gingen de Drenten op zoek naar de voorsprong. Met een gelukje kreeg Peña een steekpass van Burnet onder controle en ging hij vanaf links op het doel af, maar Olij redde in de lange hoek.

Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap bij de zijlijn ging richting de tweede paal, waar Roger Riera vrij de 2-1 binnenkopte.

Maar lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de goal haalde invaller Marko Kolar de achterlijn en hij gaf voor op Michael de Leeuw. De voorzet leek wat te laag om te koppen, maar toch wist De Leeuw de bal in de verre hoek binnen te koppen: 2-2.

Even leek Kolar de Emmenaren op voorsprong te schieten, maar hij raakte de bal verkeerd. De eerstvolgende mogelijkheid van NAC was wél raak, een kwartier voor tijd. Deze keer kon Finn Stokkers de bal vrij inkoppen uit een voorzet vanaf de linkerkant: 3-2.

In de slotfase probeerde FC Emmen het nog wel, maar zonder succes. In de tegenaanval was Luka Ilić nog dichtbij een vierde treffer, maar Dennis Telgenkamp kwam in de één tegen één als winnaar uit de strijd.

De uitschakeling in het bekertoernooi betekent dat de ploeg van Dick Lukkien zich nu volledig zal focussen op de competitie. Daarin staat aanstaande zondag de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Vitesse. De vrije verkoop voor dit duel is inmiddels gestart, koop dus nog snel je tickets en steun de ploeg!

NAC Breda – FC Emmen: 3-2
31. Van Hooijdonk 1-0
42. Chacon 1-1