Terug naar overzicht Terug

FC Emmen uit naar verrassend Haarlem


Met Jan Zoutman is de trainer in Haarlem dezelfde gebleven, een lage klassering hoeft dus niet altijd aan de trainer te liggen. De huidige tiende plek geeft echter zo goed als geen recht op een plaats in de play offs. Waarmee de Haarlemmers in het zelfde schuitje als FC Emmen zitten. Zoutman mag echter best tevreden zijn met het seizoen. Zo heeft de ploeg na eind november van het vorige jaar nooit lager dan de achtste plaats gestaan. Wat er in de ploeg steekt werd afgelopen vrijdag bewezen toen VVV Venlo met veel moeite won in de kampioenswedstrijd. Een week eerder was FC Emmen daar nog van de mat gespeeld.
Het opvallendste aan Haarlem-FC Emmen is wellicht dat de arbitrage in handen van een debutant is gegeven. Lorenzo Cairo fluit namelijk zijn eerste wedstrijd bij de ‘grote jongens.’ Hij is pas 24 jaar, afkomstig uit Den Bosch en staat op de C-lijst. Cairo fluit pas vanaf zijn negentiende jaar en heeft dus snel carrière gemaakt. In het begin van het huidige seizoen floot hij nog hoofdklasse zaterdag.
Bij FC Emmen kunnen Roy Stroeve en Sieme Zijm na een wedstrijd schorsing weer van de partij zijn. Alleen voor Stroeve lijkt echter een plaats in de basis te zijn weggelegd. Verder keert Michael van der Kruis terug in de basis terwijl ook Marcel Pannekoek weer een kans krijgt. Mark Bevaart ontbreekt wegens een gebroken neus.