Terug naar overzicht Terug

FC Emmen uit naar verrassend Achilles 29


Heel misschien leefde bij de FC Emmen spelers de gedachte dat de tegen Jong Ajax verspeelde punten redelijk gemakkelijk gecompenseerd konden worden met een driepunter bij de op dat moment hekkensluiter Achilles ’29. Twee dagen later sloeg de stemming ongetwijfeld een beetje om toen de uitslag RKC-Achilles ’29 bekend werd. De Groesbekers wonnen in Waalwijk met liefst 4-0. Een ondanks de problemen bij de degradant uit de eredivisie toch zeer opvallend resultaat.

Trainer François Gesthuizen van Achilles ’29 had het de laatste weken niet gemakkelijk omdat diverse basisspelers geblesseerd waren. Zo ontbraken Steven Edwards, Stefan Maletic, Tim Konings en Levi Rejan Boean. Van hen kon Konings er tegen RKC weer bij zijn maar slechts als bankzitter. De invallers hebben zich echter goed geprofileerd. De bekerwedstrijd tegen FC Twente werd met ere verloren en het resultaat tegen RKC was natuurlijk top. De gevaarlijkste man bij de Groesbekers is aanvoerder Thijs Hendriks die al meer dan tien jaar in de hoofdmacht van de Groesbekers speelt en dit seizoen vijf maal, plus eentje voor de beker tegen FC Twente, heeft gescoord.

In de selectie van Gesthuizen staan vier spelers met een overigens kort FC Emmen verleden. Rutger Worm heeft in 2012/13 veertien wedstrijden voor FC Emmen gespeeld. Hij viel in Waalwijk na een klein half uur uit met een blessure en werd vervangen door Frank Wiafe Danquah die in de voorbereiding van 2012 in Emmen op proef was. Tot een overeenkomst kwam het echter niet. Ook even in Emmen meegetraind heeft doelman Leon ter Wielen die echter geen zin had om tweede viool te spelen en koos voor Achilles ’29 waar hij wel een basisplaats kreeg. Sergio Zijler is vanaf het duel tegen FC Emmen speelgerechtigd. Hij was in de voorbereiding van 2012/13 op proef bij FC Emmen maar viel af.