Terug naar overzicht Terug

FC Emmen uit naar titelkandidaat MVV


Op bezoek bij MVV Maastricht betekent een wedstrijd tegen de huidige nummer twee en dus tevens kampioenskandidaat. De Limburgers maken onder trainer René Trost, die na drie seizoenen MVV zijn afscheid heeft aangekondigd, een sterk seizoen door. Zo stond MVV in de maanden oktober, november en de eerste helft van december zelfs op de eerste plaats om daarna door Sparta te worden ingehaald. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt echter slechts een enkel puntje zodat na vrijdagavond de stand wel weer omgedraaid kan zijn. Daarvoor moet dan wel van FC Emmen worden gewonnen dat na de winst op Fortuna meer zelfvertrouwen heeft gekregen en hoopt op een stuntje in De Geusselt.

FC Emmen-trainer Joop Gall gaat met een selectie van zeventien spelers naar het verre zuiden. ,,We gaan daar met een goed gevoel naar toe. We hebben de laatst gespeelde wedstrijd immers gewonnen. Natuurlijk is MVV een zware dobber voor ons. Bovendien zag MVV afgelopen vrijdag Sparta van FC Den Bosch verliezen waardoor het verschil met de koploper slechts een punt bedraagt. MVV uit of thuis maakt overigens een groot verschil. Vrijdagavond moeten ze thuis het spel maken, in uitwedstrijden laten ze het graag aan anderen over. Na de winterstop lijken er wel een paar haarscheurtjes in te zijn gekomen, wellicht kunnen wij daarvan profiteren.”

Winnen in Maastricht gaat FC Emmen de laatste jaren echter niet gemakkelijk af. Uit de vijf  laatste ontmoetingen in de hoofdstad van Limburg werd slechts een punt behaald. Vorig seizoen werd op 27 februari, bijna exact een jaar geleden dus, nog een onthutsende 6-0 nederlaag geleden. Toch is MVV in eigen huis niet onverslaanbaar. Van de vier nederlagen tot dus ver werden er drie in Maastricht geleden. Het waren echter met Sparta, FC Volendam en Cambuur niet de minste clubs. Na de winterstop presteert MVV wisselvallig. Er wordt om-en-om gewonnen en vervolgens verloren. Volgens dat schema zou een thuisnederlaag aan de beurt zijn. De gevaarlijkste man bij MVV is spits Danny Schreurs die tien goals op zijn naam heeft staan. FC Emmen zal hem echter niet tegen komen want kort voor tijd in de thuiswedstrijd tegen Cambuur liep hij een gescheurde kruisband op en is tot aan de komende winterstop niet meer beschikbaar. Zijn vervanger in de spits is Mark Veldmate met negen doelpunten. Hij speelde ooit 72 wedstrijden voor FC Emmen en scoorde daarin slechts vijf keer.


Op het trainingsveld van FC Emmen lijkt de selectie zo langzamerhand weer op volle sterkte. Zo trainen Yannick de Wit, Alexander Bannink en Rutger Worm zo te zien volop mee maar zijn door de medische staf nog niet vrij gegeven. Ook maandag tegen Excelsior zal op hen zeker geen beroep kunnen worden gedaan. Daarnaast is Anmar Almubaraki in de ziekenboeg beland. Hij heeft al een tijdje o.a. rugklachten en zal een specialist raadplegen. Verrassend was donderdag de komst van Marijn Sterk die in zijn revalidatieperiode zo ver is dat hij weer aan het groepswerk kan deelnemen. Spelen is echter uit den boze. Matias Jones is wel fit verklaard en zal met een plaatsje op de bank genoegen moeten nemen. Bij MVV moet verdediger Sjors Verdellen wegens hamstringsklachten waarschijnlijk pauzeren waardoor Kjell Knops en Cor Gillis het centrale verdedigingsduo vormen. Sjoerd Winkens keert als linksback terug in de basis. Ook Malcolm Esajas is weer fit en speelt ten koste van Sven Braken. Leroy Labylle is verder nog niet wedstrijdfit.
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag: Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Hiariej, Mamedov, Metaj, Wijks, Ter Heide, Rojer.