Terug naar overzicht Terug

FC Emmen TV vanaf 12 augustus op Podium TV


Vanaf 12 augustus kunnen de supporters van FC Emmen alles over hun club volgen op Podium TV, de nieuwe sport- en cultuurzender in Noord Nederland. Iedere dinsdagavond verzorgt FC Emmen TV een zestien minuten durende uitzending over de enige profclub in Drenthe.


FC Emmen is in februari begonnen met FC Emmen TV. Op de eigen website wordt niet alleen teruggekeken op de wedstrijden, maar worden de supporters ook op de hoogte gehouden van allerlei andere ontwikkelingen over hun club. Algemeen-directeur Wim Beekman wil op deze manier de supporters nog meer met de club verbinden. “We vinden het erg belangrijk dat de supporters op verschillende manieren geïnformeerd worden over hun club. De laatste maanden merken we dat de items van FC Emmen TV veel bekeken worden en we krijgen hier ook veel positieve reacties op”, aldus Beekman.

FC Emmen TV wordt het voetbalmagazine rond FC Emmen, met een blik achter de schermen van de club. Er zal teruggekeken worden op de wedstrijden van FC Emmen, interviews met trainer en spelers, maar ook zullen de kijkers meer te weten komen hoe een betaald voetbalorganisatie dagelijks werkt. Daarbij is er ook aandacht voor oefenwedstrijden die de club speelt en ook zal er aandacht besteed worden aan allerlei activiteiten van de club.

Podium TV is sinds maart 2014 in Noord Nederland op de kabel te ontvangen en is de evenementenzender voor sport en cultuur in de drie noordelijke provincie. De zender begint in augustus met horizontale programmering en dat geeft de gelegenheid tot de samenwerking. Iedere dinsdagavond zal FC Emmen TV een programma van zestien minuten maken, die de hele avond zal worden herhaald.

PodiumTV is te zien op de kabels van Ziggo (kanaal 39), UPC (kanaal 35) en Kabelnoord (kanaal 19 of 799). Het zendergebied bestrijkt de provincies Friesland, Groningen Drenthe en in Overijssel de gemeenten Hardenberg, Staphorst, Ommen en Steenwijkerland.

FC Emmen TV wordt gemaakt door René Posthuma, die ook werkzaam is voor RTV Drenthe en FC Twente TV.