Terug naar overzicht Terug

FC Emmen trapt seizoen af in Zuid-Limburg


 


FC Emmen trapt het seizoen 2008/09 af in Zuid-Limburg. Op 8 augustus wacht in Sittard het plaatselijke Fortuna op de selectie van trainer Gerry Hamstra. De eerste thuiswedstrijd is een week later tegen Helmond Sport. Ook de derde wedstrijd wordt in het Univé stadion gespeeld, dan komt FC Dordrecht op bezoek.
Het programma wijkt volledig af van het eerste conceptprogramma zoals dat enkele weken geleden naar de clubs werd opgestuurd. Toen zou BV Veendam op de tweede speeldag naar Emmen komen maar ‘de wedstrijd van het jaar’ valt nu pas op 14 maart van het volgende jaar. Dat is dan wel op een zaterdag om concurrentie van FC Groningen op vrijdagavond te vermijden. Het is de enige zaterdagwedstrijd voor FC Emmen. BV Veendam – FC Emmen wordt op 21 november gespeeld. Er wordt een keer een volledig programma op de maandag afgewerkt en wel op 15 september. In eerste instantie zou FC Emmen naar MVV moeten reizen maar dat is nu een uitwedstrijd tegen FC Zwollle geworden.

De competitie 2008/09 zit een stuk aantrekkelijker in elkaar dan in het afgelopen seizoen. Zo eindigt het reguliere seizoen pas op 8 mei. Vorig seizoen was het al op 18 april einde oefening. De winterstop duurt ook een week langer, dit seizoen van 19 december tot 16 januari. De play offs gaan op 12 mei van start.