Terug naar overzicht Terug

FC Emmen trapt nieuwe seizoen af in Waalwijk


RKC Waalwijk en FC Emmen kennen elkaar van haver tot gort zou je bijna zeggen omdat de clubs in een tijdsbestek van acht maanden al voor de vierde keer tegenover elkaar staan. Afgelopen januari werd het 1-1 in Waalwijk met een goal van Cas Peters en de gelijkmaker plus een rode kaart voor Josimar Lima in de 84e minuut. In de eerste ronde van de play offs won FC Emmen in Waalwijk met 5-1 waar de Emmenaren een bij vlagen briljante wedstrijd speelden. De return in Emmen was een beetje een afknapper maar FC Emmen kon ondanks het 1-0 verlies niets meer gebeuren.


Vrijdag dus het vierde duel tussen deze ploegen in 2017 maar dat ze elkaar goed kennen kan ook niet worden beweerd. Er heeft immers weer een flinke doorstroming plaatsgevonden zowel bij de thuisclub als bij de Emmer formatie. Beide teams sloten de voorbereiding af met een nederlaag. FC Emmen verloor met 3-1 in Doetinchem terwijl RKC Waalwijk uit tegen FC Dordrecht met 4-2 verloor. In beide kampen werden de nederlagen als een tegenvaller beschouwd.

DSCF3499

Dick Lukkien ziet dat het goed is op de laatste training.

DSCF3503

De selectie wordt nog even opgefrist.

DSCF3505

Mario Bilate (geheel rechts) scoort tijdens de training.

FC Emmen coach Dick Lukkien heeft met de komst van Anco Jansen en Michiel Hemmen toch nog een ruime selectie tot zijn beschikking. In alle linies duiken nieuwe gezichten op. In de achterste vier Jeroen Veldmate,. Glenn Bijl en Keziah Veendorp. Op het middenveld strijden Michael Chacon, Hilal Ben Moussa en Willem Huizing om een basisplaats terwijl voorin Mario Bilate zich daarover geen zorgen lijkt te hoeven maken. Wat de opstelling voor vrijdagavond in het Mandemakers stadion betreft handhaaft coach Dick Lukkien dezelfde basisopstelling als in de laatste twee oefenduels tegen Heracles en De Graafschap. Deze ziet er als volgt uit:
Telgenkamp: Bijl, Veendorp, Veldmate, Bakker, Klok, Ben Moussa, Loen, Peters, Bannink, BIlate.

Bij RKC Waalwijk is oud-Emmenaar Roland Bergkamp een van de aanwinsten. Hij moet het verlies van topscorer Pieter Langedijk compenseren die naar Go Ahead Eagles is vertrokken. Bergkamp zal echter vermoedelijk tegen FC Emmen niet van de partij zijn. Wegens privé omstandigheden heeft hij weinig getraind. Naast Langedijk zijn ook Kenny Anderson en Fred Benson, de nummers drie en vier wat scoren betreft van het afgelopen seizoen, verdwenen. Verder is veteraan Steef Nieuwendaal teruggekeerd naar de amateurs. Nieuw zijn onder anderen Henrico Drost (Excelsior), Paul Quasten (Almere City), Jan Lammers (De Graafschap) en doelman Jordy Deckers (FC Oss).

RKC Waalwijk-FC Emmen staat onder leiding van Martin van den Kerkhof. De 34-jarige, uit Breukelen afkomstige, scheidsrechter floot het afgelopen seizoen tweemaal een wedstrijd waarbij FC Emmen was betrokken: FC Emmen-SC Cambuur (0-1) en FC Emmen-NAC Breda (0-0).