FC Emmen trapt af met 6-0 oefenzege

De kop is er af wat FC Emmen betreft. In het eerste oefenduel van het seizoen 2016/17 werd een 6-0 overwinning behaald op de zondag eersteklasser Emmen. De rust was ingegaan met een 2-0 voorsprong voor de profs. Het achthonderdkoppige publiek zag in totaal 46 spelers aan het werk: 25 bij de amateurs en 21 bij FC Emmen. Kersverse FC Emmen trainer Dick Lukkien keek opgewekt na afloop. ,,Het spel was niet altijd goed, aan de bal waren we vaak te slordig. Maar dat kan natuurlijk met zoveel nieuwe spelers. Over de trainingen heb ik echter niets te klagen. Een aantal spelers die met langdurige blessures te kampen hebben gehad, acteerden nog wat onwennig. Voor hen is het zaak weer helemaal fit te worden.”

Foto’s: Henk Benting

De selectie van trainer Dick Lukkien is nog niet compleet zodat een kwartet spelers van buitenaf de kans kreeg zich te bewijzen. Viktor Maier, David Vrzogic en Hristian Denkovski, allen afkomstig uit het lagere Duitse voetbal, speelden in de eerste helft. De vierde en vermoedelijk meest interessante speler is centrale verdediger Marc Heitmeier die echter in de warming up last van een verharding aan het bovenbeen kreeg zodat uit voorzorg werd besloten hem nog niet mee te laten doen. Voor het overige waren alle reeds vastgelegde spelers van de partij. De enige selectiespeler die ontbrak was Erixon Danso die wegens koorts beperkt had getraind. Door het ontbreken van Heitmeier was een opvallende rol weggelegd voor A-junior Nande Wielink die als enige twee maal 45 minuten speelde.

Bij Emmen amateurs is dit seizoen sprake van een zeer brede selectie. Trainer Nico Haak heeft zijn uitgebreide netwerk aangesproken en kon talrijke nieuwelingen begroeten. Na rust stelde hij een compleet ander elftal op en had zelfs nog drie wissels over. De amateurs hielden FC Emmen in de eerste helft redelijk in bedwang en moesten slechts twee treffers toestaan. Sander Rozema scoorde koppend uit een pass van Henk Bos de 0-1 en een kwartiertje later tikte Kai Huisman (ex-Vitesse) de 0-2 binnen. Na rust kreeg Junior Albertus een drietal mogelijkheden maar was niet fortuinlijk in de afwerking. Dat was Jurjan Mannes wel met een vrije trap ineens van grote afstand, iets wat hem in het afgelopen seizoen nimmer gelukte. Na dik een uur zorgde Justin Mulder voor 0-4. In het laatste kwartier scoorde rechtsback Stef Gronsveld (ex-Feyenoord) de mooi uitgespeelde 0-5 en Justin Mulder maakte het halve dozijn vol met de 0-6 vijf minuten voor tijd.

Foto’s: Bennie Wolbers.

Emmen-FC Emmen 0-6. 18. Rozema 0-1, 32. Huisman 0-2, 59. Mannes 0-3, 62. Mulder 0-4, 78. Gronsveld 0-5, 85. Mulder 0-6. Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 800.
FC Emmen, eerste helft: Telgenkamp; Klok, Bakker, Wielink, Vrzogic, Bos, Rozema, Maier, Dos Santos, Denkoviski, Huisman.
Tweede helft: Elemali: Gronsveld, Wielink, Siekman, Baric, Mannes, Olijve, Reinders, Krohne, Mulder, Albertus.