Terug naar overzicht Terug

FC Emmen transfereert Erixon Danso


Erixon Danso vervolgt zijn voetballoopbaan in Oekraïne bij FC Stal Kamyanske. De vleugelaanvaller stond de afgelopen periode in de belangstelling van diverse clubs, zo ook de club van oud ploeggenoot Boy Deul. Zondagavond bereikten partijen een principe akkoord over de te betalen afkoopsom, daar Danso nog bij FC Emmen onder contract stond tot medio 2017.


Jan Korte geeft toelichting: “Erixon Danso gaf deze zomerstop bij ons aan dat hij graag zelf nog een stap wilde maken, zowel sportief als financieel. Wij hebben aangegeven open te staan voor een vertrek, mits daar een passende vergoeding tegenover zou staan én wij in staat zouden zijn een goede vervanger te halen. Nu aan beide voorwaarden is voldaan, werken wij derhalve graag mee aan het verzoek van Danso. Immers, Erixon heeft ons vorig jaar in sportief opzicht enorm vooruit geholpen, en helpt ons met deze transfer financieel vooruit. Bovendien: als een 27 jarige speler die veel voor je heeft betekend een goede aanbieding krijgt, en je hebt voorgesorteerd op een vertrek door een uitstekende vervanger te halen, dan kun je door mee te werken aan een overgang de speler tevreden stellen en zelf nog passende vergoeding ontvangen. Dat is een win-win situatie. Dit laat natuurlijk onverlet dat dit sportief een aderlating is, spelers met de kwaliteiten van Erixon wil je altijd behouden. Echter, in het voetbalwereldje horen transfers erbij, en clubs als FC Emmen kunnen daar onder aan de streep wat aan overhouden. Al met al zijn wij tevreden, bedanken wij Erixon voor zijn bijdrage en wij wensen wij hem alle succes toe bij de vervolgstap van z’n carrière!”

Erixon Danso vanuit Oekraïne: “Ik wil alle supporters van FC Emmen bedanken voor mooie seizoen dat ik vorig jaar heb gehad, en kon ondanks dat ik het naar mijn zin had in Emmen, deze kans niet laten liggen. Ik wens FC Emmen en de supporters een heel mooi seizoen 2016/2017 toe, en hoop dat we elkaar in de toekomst nog is tegenkomen.”