Terug naar overzicht Terug

FC Emmen thuis tegen goed gestart VVV-Venlo


De strijd om de derde periodetitel in de Jupiler League is buitengewoon spannend. Er staan maar liefst zes ploegen aan de kop met zeven punten uit drie duels. Daartoe behoren ook FC Emmen en de tegenstander van vrijdagavond VVV-Venlo. Daarnaast kijkt FC Emmen natuurlijk naar de algemene ranglijst waar de vijfde plaats wordt ingenomen. Die kan met een driepunter worden verstevigd maar het zal op stevige weerstand van VVV-Venlo stuiten dat na de winterstop uitstekend is begonnen.


VVV-Venlo is een tegenstander waaraan de Emmenaren dit seizoen prettige herinneringen heeft want de uitwedstrijd werd immers met 4-1 gewonnen. De wedstrijd VVV-Venlo-FC Emmen op 29 augustus 2014 was de vreemdste wedstrijd in jaren die FC Emmen heeft bestreden. Er gebeurde ontzettend veel en de meeste zaken vielen in het voordeel van FC Emmen uit. Vooraf was er al een vreemd incident want bij een tussenstop op weg naar Venlo ging er iets mis met de deuren van de bus. Er moesten taxi’s worden georganiseerd en de spelers kwamen maar net op tijd in Venlo en moesten zonder ideale voorbereiding aan de wedstrijd beginnen. Maar VVV-Venlo stak FC Emmen de helpende hand toe want al in de derde minuut moest doelman Niki Maënpää er af met een rode kaart. In de slotfase kreeg met Promes een tweede VVV’er een rode kaart en schoot een verdediger nog in eigen doel. Alles bij elkaar leidde het uiteindelijk tot een fraaie 4-1 zege voor FC Emmen.

 In het nieuwe jaar zijn de Limburgers echter uitstekend begonnen want in Enschede werd met 1-0 van Jong FC Twente gewonnen en afgelopen zondag werd in Venlo provinciegenoot MVV met 3-0 verslagen. In die laatste wedstrijd was er een opvallende rol weggelegd voor Gianluca Nijholt, de oud-Utrechter die zijn debuut voor VVV maakte. Hij scoorde namelijk twee keer. Nijholt, die binnenkort 25 jaar wordt, heeft de afgelopen twee jaar voor het Russische Amkar Perm gespeeld en tekende een contract voor anderhalf seizoen in Venlo.