FC Emmen stuit in laatste uitwedstrijd op Eagles

De formatie uit Deventer heeft na het vertrek van trainer Joop Gall onder diens tijdelijke opvolger Jimmy Calderwood weer hoop op het halen van de play offs, terwijl FC Emmen nog steeds graag van die vervelende rode lantaarn af wil. Het verschil met nummer zeventien AGOVV is drie punten, dus ligt er nog een kansje.

Wie in de geschiedenis van de wedstrijden reeks tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen duikt, komt tot de ontdekking dat de Deventenaren meestal aan het kortste eind trekken. Van de 41 onderlinge duels won FC Emmen er met 20 bijna de helft en Go Ahead Eagles zegevierde slechts 12 keer naast negen gelijke spelen. In de Deventer Adelaarshorst won FC Emmen van de laatste twaalf wedstrijden er liefst acht! FC Emmen lijkt een ‘Angstgegner’ voor de Deventenaren maar of dat ook in het huidige rampseizoen voor FC Emmen geldt is een ander verhaal.

Een foto uit 1996/97: Romano Sion is teleurgesteld na de 1-1 in Deventer hoewel hij in de 87e minuut de gelijkmaker scoorde.