Terug naar overzicht Terug

FC Emmen strikt ervaren linksback Niels Fleuren


FC Emmen voegt met onmiddellijke ingang Niels Fleuren toe aan de selectie voor het komende seizoen. De 29 jarige linksback speelde de afgelopen 13 seizoenen bij VVV-Venlo, maar kreeg een aantal maanden geleden te horen dat hij mocht vertrekken. De in Boxmeer geboren Fleuren reisde eerder deze week al af naar het Gelderse Wolfheze, waarbij hij aansloot bij het trainingskamp van de eerste selectie ter voorbereiding op de competitie welke over drie weken begint. Niels Fleuren tekent een contract voor de duur van één seizoen.


Jan Korte: “We hebben op een aantal belangrijke posities nog vacatures die we de komende weken in gaan vullen. Dat is er met ingang van vandaag één minder. Door de komst van Niels hebben we niet alleen de vacante positie ingevuld, maar ook een echte versterking gevonden. Deze linksback voert niet alleen zijn eigen taken uit, maar laat op basis van leiderschap en intelligent voetbal het hele elftal beter spelen.  Toen we hem hebben gevraagd aan te sluiten bij onze selectie, zijn we meteen de gesprekken met zijn zaakwaarnemer Louis Laros gestart om een definitieve overgang naar Emmen te kunnen realiseren. We zijn bijzonder tevreden met het binnen hengelen van de topfitte Niels, want daarmee verzekeren we ons van kwaliteit.”

Niels Fleuren: “Na dertien seizoenen VVV voel je je feitelijk één met de club, maar ik was niet bereid het boek profvoetbal op dit moment te sluiten. Daarom was ik verheugd dat Emmen zich bij mij meldde om mijn voetballoopbaan voort te zetten. De laatste paar dagen heeft Emmen alles in het werk gesteld om mij en mijn gezin op te vangen zodat wij ons in Drenthe thuis gaan voelen. De club staat er sportief goed op, de selectie en de trainers zijn ambitieus en het goede gevoel is er inmiddels ook. Daarom begin ik vol enthousiasme aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn carrière!”