Terug naar overzicht Terug

FC Emmen strandt in halve finales van de eDivisie


Op woensdag 2 juni streed FC Emmen voor de landstitel van de eDivisie. Op de finaledag nam de club het op tegen zeven andere eDivisie-teams op de Xbox en de PlayStation. In de halve finale eindigde het avontuur voor onze eSporters Levy Frederique en Oliver Uttgren toen zij verloren van VVV-Venlo.

FC Emmen eindigde in de competitie op de vierde plek op de ranglijst, waardoor de kwartfinales direct verzekerd waren. In deze kwartfinale namen Levy en Oliver het op tegen Fortuna Sittard. Oliver speelde de eerste van twee FIFA potjes tegen ‘Greenhopper’ van Fortuna Sittard, maar verloor op de PlayStation met 1-2. Levy had daardoor wat schade om te repareren. In de wedstrijd op de Xbox wist Levy met 2-0 te winnen van ‘Glas’ waardoor FC Emmen met 3-2 de betere was tegenover Fortuna Sittard en door kon naar de halve finales.

In de halve finale waren de resultaten minder rood-wit gekleurd. Oliver verloor zijn eerste wedstrijd met 0-1 en Levy wist de schade vervolgens niet te herstellen toen hij met 1-1 gelijkspeelde. De strijd om de landstitel was daardoor voor FC Emmen voorbij. VVV-Venlo verloor in de finale van PSV.

Komend seizoen speelt FC Emmen helaas niet in de eDivisie.