Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start vierde periode thuis tegen FC Oss


FC Emmen gaat aan de vierde en laatste periode beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Oss. Een tegenstander die in het afgelopen weekeinde tot ieders verrassing de derde periodetitel veroverde. VVV-Venlo was de grote favoriet maar bezweek thuis onder de druk waarna FC Emmen opeens kans maakte. Het moest dan wel winnen in Volendam en FC Oss een veer laten tegen Fortuna Sittard. Dat laatste gebeurde niet want uitgerekend de ex-Veendammer Jonathan Opoku bezorgde de Ossenaren de volle winst tien minuten voor tijd. Het maakte ook niet veel uit want FC Emmen won dus ook niet.


De vierde periode is op papier niet de zwaarste met veel tegenstanders uit het rechterrijtje. Twee daarvan, naast FC Oss ook Almere City, hebben reeds een titel in bezit en kunnen freewheelend naar het einde van de competitie toe werken. Maar FC Emmen draait de laatste weken moeizaam met drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden! De vijfde plaats kan in gevaar komen met drie achtervolgers die slechts drie punten minder hebben, dus wordt het echt zaak om punten te pakken. De strijd voor de play off plaatsen is bovendien bijzonder spannend aan het worden omdat periodekampioenen Almere City en FC Oss niet bij de eerste negen lijken te eindigen. In dat geval plaatsen zich slechts de nummers twee tot en met zeven voor het natoetje.

FC Oss verloor in de winterstop spits Kevin van Veen aan een Engelse derde divisieploeg wat op papier een geweldig verlies was omdat hij met 16 goals een belangrijk aandeel in de productie had. FC Oss lijkt dat echter prima te hebben opgevangen met Jonathan Opoku in de rol van Van Veen. Opoku scoorde na het vertrek van Kevin van Veen al vijf maal. FC Oss trok na de winterstop een tweetal nieuwe spelers aan. Jordi Balk kwam van het Schotse Ross Countyen Teje ten Den van Go Ahaed Eagles. Opvallend verder dat FC Oss ondanks het feit dat het de laatste tien seizoenen slechts een maal bij de eerste tien eindigde nu al voor de vierde maal de play offs heeft gehaald. FC Emmen deed het in de laatste tien seizoenen nauwelijks beter met slechts twee klasseringen bij de eerste negen maar haalde in die periode nimmer het natoetje.

 

 

 

FC