Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start vierde periode bij TOP Oss


 FC Emmen start elke nieuwe periode met goede voornemens maar de eerste wedstrijd in winst omzetten is de ploeg al een tijdje niet meer gelukt. Dit seizoen gingen twee van de drie openingwedstrijden van een periode verloren en de derde eindigde gelijk. In het seizoen 2006/07 gingen drie van de zes periodestarts de mist in en eindigden de andere drie in gelijke spelen. Voor de laatste keer dat een eerste wedstrijd in winst werd omgezet moet worden teruggegrepen op het seizoen 2005/06 toen de vijfde periode werd gestart met een 2-1 zege op Fortuna Sittard. FC Emmen heeft aldus tien keer op rij de openingwedstrijd van een periode niet kunnen winnen, zes gingen er verloren en vier maal werd gelijk gespeeld. In die tien duels werd zelfs tot zeven keer toe niet gescoord door FC Emmen, in de overige drie wedstrijden maar een goal per wedstrijd. In die tien duels was overigens FC Zwolle drie maal de tegenstander en Go Ahead Eagles twee keer.
FC Emmen is er dus veel aangelegen deze negatieve reeks te doorbreken en daarnaast kan de ploeg bij winst een of twee plaatsen opschuiven. TOP Oss staat een plaats boven FC Emmen met een gelijk aantal punten maar heeft een beter doelsaldo. Om het beoogde doel te bereiken zal FC Emmen in Oss goed voor de dag moeten komen want TOP Oss heeft de laatste weken aangetoond voor geen enkele ploeg opzij te hoeven gaan. Zo werd FC Den Bosch geklopt, uit met 4-1 van AGOVV gewonnen en thuis tegen koploper RKC Waalwijk gelijk gespeeld. Vooral de aanvallers Revy Rosalia en Erik Quekel zijn in vorm. Rosalia scoorde tot nu toe zes keer en scoorde deze goals in de laatste negen duels. Quekel heeft zeven goals op zijn naam staan en zes daarvan scoorde hij in de laatste zeven wedstrijden.
FC Emmen moet het zonder de geschorste Robbie Haemhouts doen. Verder zijn Mark Bevaart, Martin de Roo, Guus de Vries en Jannes Wolters niet beschikbaar. Frank Broers maakt aanstaande maandag zijn rentree in de beloften tegen Jong FC Volendam.