Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start met Olijve en Siekman in de basis


Door de komst van Tim Siekman is Sander Rozema weer doorgeschoven naar het middenveld waar Anmar Almubaraki en Frits Dantuma hun plaats zijn kwijtgeraakt. Frank Olijve en Alexander Bannink completeren het middenrif. Voorin neemt Quenten Martinus de plaats in van Elson Almeida. Voor Tim Siekman, die wegens eens schorsing nu pas speelgerechtigd is, is het niet zijn debuut voor FC Emmen. Hij speelde op 12 februari 2010 zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen uit tegen De Graafschap als vervanger voor Timothy Cathalina. Niet beschikbaar zijn Yannick de Wit met een voetblessure en Bart de Groot die deze week een halve wedstrijd met de A-junioren heeft meegedaan en last van een lies heeft gekregen.

FC Emmen-trainer Joop Gall is na een gelijkspel en een nipte nederlaag aan een overwinning toe en dat zelfde gaat uiteraard ook op voor de spelersgroep. Gall heeft FC Den Bosch tegen Fortuna Sittard aan het werk gezien en heeft dus een goed beeld van de ploeg. ,,Een goed team, het steekt prima in elkaar. Het is even afwachten wie er in de goal staat die jonge Van Beers of Wesley de Ruiter. Ik moet zeggen dat die negentienjarige Van Beers een prima indruk maakte. Bij ons ben ik blij dat Tim Siekman eindelijk van de partij is. Jammer dat hij twee wedstrijden niet kon spelen want in de voorbereiding moest hij nog werken aan bijvoorbeeld zijn handelingssnelheid, afkomstig als hij is van een topklasser. Maar hij pikt het snel op en ik heb er alle vertrouwen in.”

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Weghorst, Martinus.